Box Office: San Andreas otřáslo kiny

Box Office: San Andreas otřáslo kiny | Fandíme filmu
Nuzné nabídce novinek vévodí The Rock, naopak Bradley Cooper nedokázal zachránit provařený průšvih studia Sony.

Na kvalitní novinky byl tento víkend pořádně chudý, paradoxně nejlepším filmem se podle kritiků stává San Andreas, nijak objevný katastrofický film, ve kterém rodina Dwayna "The Rocka" Johnsona bojuje o přežití. Drama podle šablony rozhodně nijak neurazilo ani diváky, ba naopak. 53 milionů dolarů, to je premiéra, která překonává původní předpoklady a posouvá San Andreas mezi nejlépe vydělávající katastrofické filmy bez monster a mimozemšťanů. V oku tornáda z minulého roku by si mohlo o takové částce nechat jen zdát, protože za celé svoje domácí nasazení utržilo jen těsně pod 50 milionů.

Publikum dalo najevo, že chce svoje katastrofické filmy vidět pěkně z dálky, v celé své devastující šíři, která stojí alespoň 100 milionů dolarů. Samotné ucházející vizuální efekty by ale film nedokázaly prodat tak, jako to umí charismatický The Rock a jeho virální eskapády. Na něj slyší i v na mezinárodních trzích, kde se zatím nastřádalo 60 milionů.

Na vrcholu se pořád pevně drží Ladíme! 2, které s přidanými 15 miliony dolary útočí na celkových 148 milionů Bídníků, od kterých ho dělí půl milionu. Chicago a Pomáda jsou další na řadě. Pokud se budeme bavit o celosvětových číslech, je muzikál na 228 milionech. Špatné je to stále se Zemí zítřka, která ačkoli vykazuje trochu nadprůměrnější výdrž, pořád padá z původní nizoučké premiéry a tento víkend stačila jen na 14 milionů. Je patrné, že v Americe se přes stovku nedostane. Ve světě je to krapet lepších 70 milionů, což znamená aktuálních 133 milionů souhrnně. Nad tím vším ale stále jako temný stín leží 190milionový rozpočet.

V suchu je nejnovější Šílený Max, kterým máloco otřásá a diváci mu nechali ve třetím týdnu 13,6 milionů. Celosvětově je post-apokalyptická jízda na 280 milionech. Avengers: Age of Ultron počítáme 1,3 miliardu ve světě, Rychle a zběsile 7 dělí 700 000 dolarů od toho, aby doma svrhli Amerického snipera (350 milionů) a 12 milionů od toho, aby svrhli první Avengers ve světě (1,518 miliardy).

Druhou novinkou je romantická komedie Aloha! s Bradleym Cooperem a Emmou Stone. V Sony uvalili na negativní recenze přísné embargo, ale že je film velký průšvih, to se ví od doby, co se objevily uniklé emaily šéfky studia Amy Pascal, která nad nejnovějším počinem režiséra Camerona Crowea zlomila hůl už po první testovací projekci. Není se čemu divit, romantika z Havaje měla čas na přepracování už od doby, co ji v roce 2008 opustili Reese Witherspoon a Ben Stiller, ale Crowe nic nevylepšil a ani Bradley Cooper tohle zachránit nedokázal. Za vklad 37 milionů dostává Sony 10 milionů nazpátek a musí doufat, že zámořská distribuční síla 20th Century Fox dokáže z téhle slátaniny něco vytřískat.

Příští týden Špión, filmový Vincentův svět a třetí kapitola Insidious.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest