Box Office: Země zítřka je ukázkový propadák

Box Office: Země zítřka je ukázkový propadák | Fandíme filmu
Nenechte se zmást první příčkou a raději přemýšlejte, jak Disney zacelí vklad 200 mega.

Země zítřka je první! Snímek Brada Birda s Georgem Clooneym ukořistil 32 milionů dolarů! Že se vám na tom něco nezdá? Podívejme se tedy, mezi jaké filmy se čerstvá novinka může řadit. John Carter, Bitevní loď, Jack a obři - to všechno jsou dodnes známé propadáky z posledních let, s premiérami mezi 25 - 30 miliony, ale šestinásobnými rozpočty. Země zítřka je dalším srdcovým projektem původně pixarovského režiséra, který studio prodávalo přes tajemné trailery, jež místo toho, aby lákaly na futuristickou podívanou pro rodinu, raději tvrdily: "Věřte nám, opravdu se vyplatí na to jít". Není tedy divu, že se na podívanou za 190 milionů odehrávající se spíše v "Zemi amerických maloměst" nikdo nepřišel podívat a asi nepřijde ani zítra.

Nepomohly průměrné recenze, nepomohly ani speciální projekce pro americké blogerské maminy, se kterými se překvapivě vytasilo marketingové oddělení. Film má sice silné rozložení tržeb napříč víkendovými dny, pořád se ale v pondělí (v USA je zítra svátek) dostane tak maximálně na 41 milionů a nepomůže mu ani zbytek světa, kde padlo jen 26 milionů. Z Ameriky čekejte na samém konci maximálně 105 milionů a potupný návrat Brada Birda k počítačům.

Řádným vítězem je vlastně Ladíme! 2, které prolétlo cílovou pásku jen o pár drobných později a končí druhý víkend s 30 miliony. Stovku z Ameriky film překročil už včera a ve světě se blíží k 200 milionům každou hodinou. Šílený Max: Zběsilá cesta se drží ještě lépe a spadl jenom o 47 procent, což znamená 24 milionů dolarů, ke kterým nepochybně pomáhá silná šuškanda od spokojených diváků a divaček. Spokojení jsou i u Warnerů, z celosvětových 135 milionů.

Značka Poltergesit Stevena Spielberga taktéž nezklama a druhá novinka tohoto týdne, remake známého hororu z roku 1982, končí na 23 milionech. Originál před lety utržil 77 milionů, což se remaku nepovede, ačkoli bude s předpokládanými 60 miliony také za vodou. Stál totiž 35 mega a mezinárodní trhy notně přisolí.

Dvacátým filmem, kterému se podařilo v Americe překonat hranici 400 milionů, jsou nově Avengers: Age of Ultron. Superhrdinové jsou v této dvacítce čtvrtí nejrychlejší a měli by se stydět, protože jednička stejnou metu zvládla o deset dní rychleji. Velkofilm je aktuálně na 1,263 miliardy, stošedesátimilionový rozdíl oproti minulému víkendu udělala hlavně Čína. První Avengers se musí začít pomalu třást, ale zatím ne před Age of Ultron - zhruba do týdne si je podá Rychle a zběsile 7. Film dělí od magické hranice 1,5 miliardy už jen pár milionů.

Pro dnešek vše. Příští týden Aloha! a s Dwaynem "Rockem" Johnsonem zatřese San Andreas.

Zdroj: Forbes

Šílený Max: Zběsilá cesta

07.05.2015 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest