Pět nejlepších: Chris Rock chce ukázat, že má na víc

Pět nejlepších: Chris Rock chce ukázat, že má na víc | Fandíme filmu
Dosud komediální hvězda režírovala dvě komediální rychlokvašky, teď zkouší něco maličko hutnějšího, s nádechem Woodyho Allena. Koukněte na trailer.

Americký komik Chris Rock si v minulosti již dvakrát zkusil pozici scenáristy, režiséra a zároveň i herce v jednom filmu. Tato „trojkombinace“ mu zjevně docela vyhovuje, protože si ji zopakoval i u filmu Pět nejlepších (Top Five), který u nás vyšel v půlce května na DVD a Blu-ray. Kromě Chrise Rocka ve filmu účinkuje Rosario Dawson (Sin City – město hříchů) a velké množství známých komiků, jmenovitě například Kevin Hart (Jízda švárů), Whoopi Goldberg (Sestra v akci), Jerry Seinfeld (Show Jerryho Seinfelda) nebo Tracy Morgan (Studio 30 Rock).

Hrdinou Pěti nejlepších je stand-up komik André Allen (Rock), který se se svojí šílenou komedií o medvědovi-policistovi dokázal prosadit i u filmu. Avšak kromě toho, že má smysl pro humor chce lidem ukázat, že zvládne i vážná témata a tak se pustí do nepříliš očekávaného filmu o otrocích na Haity z 18. století. Den premiéry filmu však netráví na tiskových konferencích, nýbrž s jistou Chelsea Brown (Dawson), chytrou reportérkou, která o něm píše článek. Během celého dne společně procházejí ulicemi New Yorku, setkávají se s Andrého kamarády a rodinou a vzájemně se zpovídají.

Na Pěti nejlepších je docela znatelný režisérský a obecně autorský vývoj Chrise Rocka. Zatímco jeho první počin, Hlava státu, je téměř typickou hollywoodskou komedií, Pět nejlepších působí už z trailerů výrazně sofistikovaněji a v recenzích se často přirovnává ke stylu Woodyho Allena. Alespoň z části to má jistě na svědomí také dvorní kameraman Larse von Triera Manuel Alberto Claro, který New York nezachytil pouze jako kulisu filmu, ale také jako jeho významnou část. Na ukázku z filmu můžete kouknout níže. Co říkáte na nejnovější pokus Chrise Rocka? Zkusíte ho na Blučku? Nebo už jste zkusili? Můžete doporučit?

Pět nejlepších: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest