Box Office: Druhých Avengers si ceníme méně

Box Office: Druhých Avengers si ceníme méně | Fandíme filmu
Kde jste o víkendu byli? Avengers: Age of Ultron se musí spokojit "jenom" s druhým největším otvírákem všech dob. AKTUALIZOVÁNO.

AKTUALIZACE: Podle definitivních propočtů v pokladnách na Avengers 2 dorazilo přeci jen o chlup více diváků, než ukazovaly nedělní odhady studia. V USA nakonec snímek utržil 191,3 milionů dolarů, tedy o necelé čtyři miliony více, než se původně předpokládalo. V Disneym se navíc holedbají, že kdo nepřišel o víkendu, přijde jednoduše později. Nezanedbatelná část publika (především muži a oblasti se silnou hispánskou komunitou) údajně v sobotu nedorazila do kin proto, že sledovala prestižní boxerský zápas mezi Floydem Mayweatherem a Mannym Pacquiaem. Celosvětově už film utržil přes 630 milionů dolarů a budeme samozřejmě sledovat, jestli se miliarda podaří prolomit už tento týden.

Původní článek z 3.5. 2015.: Disney tento víkend velkolepě obsazuje třetí příčku v TOP 3 nejlepších otvíráků filmové historie. Všechny má na svědomí pobočka Marvel. Avengers: Age of Ultron sedí na druhém místě TOP 3 se 187,7 miliony dolarů, protože jednoduše nestačili na 207 mega jedničky, zato zvládli pokořit 174 mega třetího Iron Mana. Film obsadil druhé místo i na žebříčku pátečních tržeb, kde nestačil s 84 miliony na 91 mega posledního Harryho Pottera. Celosvětově je to také "slabota", tam mají Avengers ve druhém týdnu oproti 641 milionům jedničky o 15 milionů méně (celkem tedy 626 milionů). Už 12.5. však Čína určitě jakékoliv poklesy oproti jedničce hravě vynahradí. Na druhou stranu rekordy si vysloužily nejrůznější prémiové projekční sály a hned 7 procent diváků se šlo na film podívat ve velkém. Třicet milionů tak padlo jenom z IMAXů, což se během jediného víkendu zatím žádnému filmu nepodařilo.

Podíl rozprostření tržeb napříč premiérovými dny nám tak může naznačit trojí vývoj na americkém trhu: První a nejpravděpodobnější varianta je konečných 450 milionů, kdy bude film kopírovat poklesy Iron Mana 2 a 3, Thora 2 a Neuvěřitelného Hulka, druhou a o poznání veselejší predikcí je pak zatnutí zubů a dotažení se na pozvolnější rychlost propadů posledního Temného rytíře či druhého Kapitána Ameriky, s potenciální půl miliardovou tržbou. Avengers dva ale může ale potkat i osud rapidně klesajícího Amazing Spider-Mana 2 a těžce utržených 415 milionů. Naopak ze světa přiteče po premiérách v Japonsku a Číně miliarda téměř určitě, takže suma sumárum se dá počítat s podobnými tržbami jako před třemi lety, tedy 1,4 - 1,5 miliardy dolarů. Což je krásné, ale není to ideální, vzhledem k tomu, že všechny ostatní marvelovky posilovaly u svých pokračování o desítky procent.

Za Age of Ultron se posadila Age of Adeline, které zřejmě napomohl volný čas partnerek či maminek. S 6,25 miliony je film v Americe na 23,5 milionech. Rychle a zběsile 7 dostalo nevyhnutelnou dělovku a spadlo na trojku, kde končí s 6,1 miliony. Film ale dávno řeší, jak si poradí s dodatečnými 90 miliony, které potřebuje k porážce prvních Avengers a třetímu místu nejvýdělečnějšího filmu všech dob. Celosvětově totiž snímek utržil už 1,428 miliardy.

Policajt ze sámošky 2 je v Americe na 51 milionech, celosvětově na 75. Dobře se daří i malým filmům, Ex Machina míří k 11 milionům (18 celosvětově), horor Unfriended překročí následující týden v USA 30 milionů (už teď má 32 celosvětově) a Woman in Gold sedí na 24,5 milionech (29,5 celosvětově).

Příští týden dorazí komedie pro dámy Divoká dvojka a nezávislé The D Train s Jackem Blackem. Prvenství Avengers 2 však zřejmě ohroženo nebude.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest