Box Office: Rychlých a zběsilých 380 mega

Box Office: Rychlých a zběsilých 380 mega | Fandíme filmu
Universal
Série zařadila sedmičku a letí k obřím světovým tržbám.

Už od čtvrtka počítáme mohutné tržby sedmého dílu Rychle a zběsile, který lámal rekordy napříč jednotlivými premiérovými dny. Dnes můžeme všechno sečíst a poklonit se šestému nejlepšímu 2D otvíráku všech dob s číslem 143 milionů dolarů. Jedním šmahem sedmička zdolala konečné tržby jedničky až trojky (k některým sice chybí ještě tak den projekcí, ale i tak už je započítáme). Ve světě je to podobný masakr, kdy je 240 milionů třetím nejlepším zahraničním otvírákem všech dob po posledním Harrym Potterovi (314 mil.) a Pirátech z Karibiku: Na vlnách podivna (260 mil.). S takovými čísly se dostáváme s nastartovanou sérií někam k 800 milionům celosvětově, možná dokonce i ke konečné miliardě. Svůj podíl na otvíráku sedmičky má nepochybně smrt Paula Walkera, která udělala z dílu povinnost pro fanoušky a zřejmě i přesvědčila k návštěvě kina některé "přihlížející". S postavou se vkusně rozloučil jak navrátivší se herecký ansámbl, tak režisér James Wan, pro kterého jde o první velkorozpočtový projekt a většina recenzí se shodne na tom, že jsou peníze a péče o sedmičku znát. Velký boj nepochybně nastane ke konci dubna, kdy se automobilová rodina utká s Avengers, do té doby ale má paliva dost na to, aby nahnala na časovce drahocenné vteřiny.

Stále slušným hitem je Konečně doma, které utržilo o druhém víkendu 27 milionů, i když rozhodně nemůže být řeč o minimálních propadech, jakými se mohou mezi prvním a druhým týdnem chlubit jiné hity studia DreamWorks. Namísto Jak vycvičit draka film následuje spíše stopu Monster vs. Vetřelců, má tedy po deseti dnech nějakých 95 mega z Ameriky a ve světě dalších 83. O poznání hůř si vede Zocelovací kůra, která spadla o 62 procent na necelých 13 milionů. Zachraňuje ji rozpočet ve výši 40 milionů, vůči kterému bude konečných 75 - 80 mega z Ameriky dostačujícím číslem, ačkoli ne takovým, jaké by se od dua Hart/Ferrell očekávalo. Celosvětově zatím snímek utržil 67 milionů.

Bok po boku jdou stále Popelka a Rezistence, kterým holky dávají z tohoto víkendu po 10 milionech. Zatímco první jmenovaná má na celosvětovém kontě téměř 400 mega, Rezistence jde ve světě teprve přes 220 milionů. Na dalších postech sedí také dvě ženy. Ta první v hororu Neutečeš dostala dodatečných 400 projekcí, což ale stále nestačí na to, aby film nějak vyrazně prorazil jako tomu bylo v limitovaném nasazení. K šesti dosavadním milionům se tento víkend připočítává 2,5 milionů. Druhou ženou je Helen Mirren, která zachraňuje společně s Ryanem "Deadpoolem" Reynoldsem historický film Woman In Gold o hledání nacisty odcizeného majetku, který k nuzným recenzím dostal 2 miliony dolarů od diváků a v následujících týdnech by měl překročit hranice dosavadních 260 kin a podívat se do dalších. Těžko říct, jestli to nějak pomůže.

Nebyl by to filmový rok, abychom nedostali další adaptaci knihy Nicholase Sparkse. The Longest Ride bude tedy jediná novinka příštího týdne.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest