Box Office: Konečně domů posílá domů 54 mega

Box Office: Konečně domů posílá domů 54 mega | Fandíme filmu
Zocelovací kůra v těsném závěsu kvapně vydělává než ji smete Rychle a zběsile.

DreamWorks čekají posledních několik let na opravdový animovaný hit a vypadá to, že se to podařilo tento víkend s Konečně doma, utržilo slušných 54 milionů dolarů. Možná částečně proto, že jde o film s černošskou hrdinkou - po etnicky rozmanitém obsazení je čím dál větší poptávka. Film doprovází soundtrack s písničkami od Rihanny, což určitě hrálo na frozenovskou notu rodičů. Kvalitativně sice nejsme u žádné filmové události, ale i tak se může lehce nadprůměrná bláznivost s roztomilými mimozemšťany dostat za nejlepších podmínek v USA až k 230 milionům. Celosvětově má Konečně doma zatím 101 milionů.

Z kombinace osvědčeného komika Willa Ferrella a nové černošské hvězdy Kevina Harta také vypadly slušné peníze, jejich Zocelovací kůra je dokonce v kasovní TOPce obou herců, protože utržila o premiérovém víkendu téměř 35 milionů dolarů. Bohužel se není moc čím chlubit, film je prý spíchnutý opravdu narychlo jen za pomoci urážlivých a pitomých gagů. I tak ale investice 40 milionů udělá Warnerům v USA byznys přinejmenším za 100 mega. Zatím snímek celosvětově utržil 39 milionů.

Rezistence hned v druhém týdnu lehce zaostává za Divergencí, což znamená 22 milionů dolarů. Mluvit o neúspěchu je ale zhola zbytečné, protože film má na celosvětovém kontě 180 mega. Holky stále chodí i na Popelku, která se s čerstvými 17,5 miliony šine ke globálnímu účtu 336 milionů.

Zklamal bohužel horor Neutečeš, který zůstává malým nezávislým překvapením. Distributor Radius-TWC po obrovské premiéře v několika kinech přispěchal s širším nasazením v tisícovce kin, ale bohužel jen s šuškandou nevystačil. Absence plakátů a televizních spotů je znát, protože film končí s průměrnými 4 miliony, což ho řadí po bok hororových braků, které dostávají tisícovku kin automaticky, i když jsou kvalitativně mnohem slabší. Celkem má film na kontě pod pět milionů.

Do šedesátky kin tiše proklouzla Serena, což je film Jennifer Lawrence a Bradleyho Coopera, který se jejich manažeři snaží držet co nejdál od lidí z castingových oddělení. Film už je měsíc na VOD a v tajnosti se drží z toho důvodu, že se Oscarové režisérce Susanne Bier naprosto rozpadl pod rukama a udělal všem zúčastněným ostudu. Jenom 110 000 dolarů není rozhodně žádný propadák, protože film nikdy nechtěl být Oscarovkou nebo žánrovým velkofilmem, ale i tak je zábavné sledovat, jak všichni dělají, že se tohle nikdy nestalo.

Animáky i holčičí bijáky budou zřejmě příští týden v pohodě, Zocelovací kůra, Noční běžec nebo Gunman se ale zřejmě výrazně zachvějí pod rachotem desítek motorů Rychle a zběsile 7. A jestli si myslíte, že naše recenze je nějaká podezřele pozitivní, věřte, že i zahraniční kritici jásají nad tím, kam se série v sedmičce posouvá.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest