Box Office: Rezistence kopíruje v tržbách Divergenci

Box Office: Rezistence kopíruje v tržbách Divergenci | Fandíme filmu
Akční Sean Penn pak kopíruje nejhorší tržby akčního Liama Neesona.

Na chlup stejných 54 milionů dolarů utržila při premiérovém víkendu Rezistence. Druhý díl čerstvě adaptované knižní série, započaté před rokem Divergencí, kterou vlastní studio Lionsgate a snaží se s ní následovat Hunger Games, bohužel doplácí na to, s čím právě Hladové hry nemají problém. Na fakt, že mimo zatvrzelé jádro fanoušků knih nemá o tuhle dystopickou pohádku nikdo jiný zájem. Studio do filmu napumpovalo o 25 milionů víc s vidinou, že dostane alespoň 60 mega. Bohužel dvojka končí na stejné metě jako jednička, dokonce je o nějakých 600 000 chudší. A to jednička neběžela ve 3D. Naštěstí tentokrát nezaháleli zahraniční distributoři, kteří pomohli filmu k globálním 101 milionům. Pořád se ale pohybujeme u čísel, která nedělají z téhle série nic, co je důležité sledovat. Však se přesvědčte v naší recenzi, že Rezistence se zmůže jen na průměry.

Zrcadlí se i Popelka na druhém místě, která kopíruje filmy jako Zloba nebo Mocný vládce Oz. To znamená poloviční propad diváků, ale pořád z velké masy premiérového víkendu, což dělá nějakých 34,5 milionů dolarů, a to při nižším rozpočtu (95 mega) než měly Disneyho předchozí pohádkové velkofilmy. Celosvětově jsme na 253 milionech.

Po 5 milionech mají jak Noční běžec, tak Gunman. Problém je v tom, že Noční běžec je v druhém týdnu a jedná se o jeden z těch kasovně méně vydařených projektů Liama Neesona, který alespoň potěšil recenzenty a ve světě je aktuálně na polovině svého padesátimilionového rozpočtu. Gunman se Seanem Pennem stál 40 milionů a musí prorazit hlavně v Evropě, kde se odehrává a odkud je financovaný produkcí francouzského StudioCanal. Bude to mít ale pořádně těžké, protože recenze se ohání nízkými čísly všude ve světě. Sean Penn tedy na stará kolena akčním hrdinou nebude.

Velkým zklamáním je Do You Believe?, které chtělo kráčet ve stejných stopách jako náboženské filmy z minulého roku, ale relativně vyhořelo se 4 miliony, a to především díky novým jménům jak na pozici tvůrců, tak distributorů. Na druhou stranu taková jména zřejmě značí malý rozpočet, takže kdo ví, třeba už je další filmová modlitba zaplacena.

Dobré zprávy ale přichází z limitovaného nasazení, kde míchá kartami horor Neutečeš. Po parádním příjetí z minulého víkendu a čerstvých 350 000 dolarech z rozšířených 32 kin to vypadá, že distributoři přemýšlejí o odložení VOD premiéry a film zřejmě nasadí příští týden do tisícovky kin. Už teď se jedná o hodně ceněný malý hit, který jen potřebuje přišoupnout pár diváků, kteří se nechtějí trmácet přes polovinu Ameriky, aby mohli vidět, jak vypadají sexuálně přenosní démoni. (Celkem snímek utržil už přes půl milionu).

Příští víkend nás čeká animák Konečně doma a Zocelovací kůra s osvědčenými komediálními jmény Will Ferrell a Kevin Hart.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest