Flowers of War: Christian Bale jako válečný kněz

Flowers of  War: Christian Bale jako válečný kněz | Fandíme filmu
Christian Bale v historickém dramatu zachraňuje bezbranné ženy před hrůzami války. Uvnitř trailer.

Předtím, než začal Christian Bale pracovat na The Dark Knight Rises, tak si stihl zahrát hlavní roli v historickém dramatu Flowers of War asijského režiséra Yimou Zhanga. Ten proslul vizuálně krásnými snímky, jako jsou např. Klan létajících dýk, Hrdina nebo Kletba zlatého květu. Nyní se přesouvá od nádherných scenérií do drsného prostředí Nankingu, kde se odehrál nechvalně proslulý Nankingský masakr. Předlohou se stal historický román Yana Gelinga "The 13 Women of Nanking". 

Příběh nás zavede do roku 1937. Christian Bale ztvárnil postavu Johna Haufmana, majitele pohřebního ústavu, který přijde do Nankingu pohřbít faráře místní katedrály, která zároveň slouží jako dívčí škola. Kvůli probíhajícímu masakru, kdy byli Japonskou císařskou armádou masakrováni, mučeni a znásilňováni čínští civilisté, se John Haufman začne vydávat za kněze a chránit jak žačky dívčí školy, tak i skupinu třinácti prostitutek. Ačkoliv jsou vyhlídky na jejich přežití mizivé, tak se zvláštní skupinka rozhodla nevydat své životy zadarmo. 

Bitevní vřava, epické scenérie, smrt, hrůzy války, drsné lidské osudy, emocionální scény, opět maximálně uvěřitelný Christian Bale - to vše obsahuje dvou a půl minutový trailer, který pokud odpovídá skutečnosti, tak se máme doopravdy na co těšit. Dá se tušit, že rozhodně nepůjde o žádnou jednoduchou oddechovku, ale o syrové, emocionální válečné drama. Ve světě už se hovoří o Flowers of War jako o horkém kandidátovi na Oscara a po shlédnutí traileru ani není divu. V Číně a ve Spojených státech bude mít film premiéru ještě v prosinci, my se snad dočkáme během příštího roku.

 

Flowers of War - Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest