Svatý Mikuláš: Oficiální kino trailer

Svatý Mikuláš: Oficiální kino trailer | Fandíme filmu
Nadšenecký found footage horor se probojoval až do kin, kde je od čtvrtka vidění. Ochutnejte jej ve finální upoutávce.

Natočit celovečerák není žádná láce, čím dál dostupnější technika a natáčení ve stylu found footage však otevírají dveře čím dál většímu množství filmařů. Partě nadšenců kolem režiséra Petra Smazala se svépomocí nakonec podařilo dokončit hororový snímek Svatý Mikuláš, který tento čtvrtek ve své dokončené podobě vstoupil do českých kin. V dohledné době se snad dostaneme i k recenzování vlastního filmu, ale zatím se společně pojďme podívat na čerstvě zveřejněný finální trailer.

Spartánské podmínky jsou na audiovizuální stránce filmu znát, ve prospěch snímku naopak hraje bezútěšné prostředí zdevastovaného ústavu Svatý Mikuláš, ve kterém se děj odehrává. Postavy studentů se na první pohled chovají relativně přirozeně, na druhou stranu zatím není úplně zřejmé, proč by se vydávaly do chátrající ruiny ústavu uprostřed noci. Ale třeba tuhle otázku zodpoví vlastní film. Strašení v upoutávce nepostraší a příjemné není ani rušení signálu, které upoutávku provází. Chápu, že má zakrýt případná překvapení a navodit dojem nepříznivých energií, které ovlivňují záznam, ale v zásadě především nepříjemně obtěžují. Suma sumárum upoutávka neukazuje nic moc, co by snímek jakkoliv povyšovalo nad jiné found footage horory.

Co vy na to? Patří podobné nadšenecké projekty do kin? Nebo by se měly promítat spíš někde na festivalech, popřípadě online?  

Svatý Mikuláš: Oficiální kino trailer

Svatý Mikuláš se odehrává ve stejnojmenném opuštěném sanatoriu, kam se vydává skupinka studentů FAMU, točit absolventský dokumentární film. Ve stěnách ústavu ale stále dřímá jeho černá minulost, a tak studenti brzo budou mít co dělat, aby se z blázince dostali celí. Ve filmu vystupují Daniela Alfonzová, Jiří Bystřický, Václav Šindelář, Martin Pospíšil, Karel Pilný a Pavel Novotný v čestné cameo roli. Scénáře a režie se zhostil Petr Smazal. 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest