Pacific Rim - Monstra vs. Roboti od Guillerma del Tora

Pacific Rim - Monstra vs. Roboti od Guillerma del Tora | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Velké preview vysokorozpočtové bitvy o osud světa v režii hračičky Guillerma del Tora.

Guillermo del Toro se intenzivně věnuje produkci (naposledy jeho dílna vypustila horor Nebojte se tmy), konzultuje s Dreamworks animované filmy (podílel se na Kung Fu pandě 2 nebo Kocourovi v botách) a snaží se vyvíjet počítačové hry (připravované inSane), takže o práci v žádném případě nouzi nemá. Co se ale týče jeho vlastních filmů, má v poslední době neuvěřitelnou smůlu. Naposledy jsme od něj mohli vidět v roce 2008 Hellboye 2. Od té doby vyvíjel společně s Peterem Jacksonem filmového Hobita, ale kvůli finančním potížím studia MGM se přípravy tak dlouho vlekly, až Guillerma v roce 2010 dlouhé zahálení přestalo bavit a Hobita se zřekl (přečtěte si o kauze podrobnosti). Následně se pustil do svého srdcového projektu, do adaptace Lowecraftova hororu V horách šílenství. Film podporoval James Cameron a hlavní roli měl hrát Tom Cruise, ale studio Universal stejně nakonec produkci zastavilo, když odmítlo zaplatit vysoký rozpočet filmu s přístupností R (pro mládež nepřístupné bez doprovodu dospělého), které se del Toro odmítal vzdát. S definitivní platností se tak jeho příštím filmem stane Pacific Rim.

Pacific Rim je velkolepá akční sci-fi s původním námětem, která by podle nepotvrzených drbů měla stát Legendary Pictures 150-200 milionů dolarů (takže přístupnost PG13 je v tomto případě bezpodmínečná) a bude tak nejdražším filmem, jaký kdy del Toro točil. Když navíc vezmeme v potaz, že je Guillermo proslulý svou schopností efektivně využít každičký dolar, můžeme se nejspíš těšit na hodně velkolepou podívanou. Nástin děje by tomu ostatně napovídal.

O čem Pacific Rim bude?

Film se bude odehrávat v blízké budoucnosti, několik let poté, co se uprostřed Tichého oceánu otevře 5 mil hluboká trhlina (odtud název Pacific Rim – něco jako „Hrana Pacifiku“), která náš svět spojí s „Protisvětem“ (The Anteverse), říší obrovských nestvůr inspirovaných japonským fenoménem Kaiju, což se obvykle překládá jednoduše jako „monstrum“ a mezi populární Kaiju patří Mothra, Gamera, Rodan, ale především i v našich končinách dobře známá Godzilla. Obvykle se tedy jedná o nejrůznější obří plazy, dinosaury, ptakoještěry nebo hmyz.

Příšery „velké jako pětadvacetipatrový dům“ začnou útočit na velká pobřežní města, jako jsou Los Angeles nebo Tokio a lidstvo se snaží s problémem nějak vypořádat. Film se bude zaobírat geograficko-fyzikální stránkou věci (jak obří monstra ovlivní krajinu), politickou (jde o hrozbu takového rozměru, že lidstvo musí nějakým způsobem spolupracovat, pokud se s ní chce vypořádat) i technologickou (jaké zbraně se dokážou takovéto hrozbě postavit?).

K obraně lidstva nakonec budou vyvinuty obří mechy (v Pacific Rim jsou označováni termínem Jaeger) – na dálku řízení roboti. Vlastní děj filmu se odehrává v roce 2025, dvanáct let potom, co válka s příšerami začala, a hlavním hrdinou bude právě pilot jednoho takového Jaegra, Raleigh Antrobus, mladý voják, který diváky seznámí především s bojem jako takovým. Druhou klíčovou linií bude pátrání novinářky Felicity „Flick“ Kincaid, která se snaží o záhadném portálu uprostřed Pacifiku zjistit co nejvíc a díky níž bychom tedy mohli postupně přijít na to, co se to vlastně stalo (a potažmo tedy jak problém vyřešit).

 

Postavy a Herci

  • Raleigh Antrobus je hlavním hrdinou filmu. Je mu 23 let, býval zkušeným pilotem Jaegra, ale když jeho kopilot, bratr Yance, zemřel při akci, armádu opustil. Od té doby se se ztrátou emocionálně nevyrovnal a pronásledují ho noční můry. Rok poté už je ale válečná situace tak napjatá, že je chtě nechtě opět povolán do služby. Raleigha hraje Charlie Hunnam, který je známý především pro své účinkování v seriálu Sons of Anarchy.
  • Mako Mori je Raleighova nová kopilotka (Jaegery řídí vždy dvě osoby), která je mu přidělena po převelení do Tokia. Mezi oběma stojí jazyková bariéra i další neshody, a tak se nejspíš můžeme těšit na dynamickou a nesnadnou spolupráci. Role se zhostila Rinko Kikuchi, kterou jste mohli letos vidět v adaptaci Murakamiho Norského dřeva anebo v Bratřích Bloomových, kde si střihla výživnou roli Bang Bang.
  • Felicity „Flick“ Kincaid je bývalou snoubenkou Raleighova mrtvého bratra Yance. Ve filmu bude cestovat po světě a snažit se vysvětlit záhadu tajuplné trhliny a jejího původu. Hrát by ji mohla Heather Doerksen, podle IMDb jediná další žena, která je zatím k filmu připojená. Heather doposud hrála pouze ve vedlejších rolích a v seriálech.
  • Stacker Pentecost je Raleighův velící důstojník, kterého jeden čas měl hrát Tom Cruise, ale nakonec se této úlohy zhostí Idris Elba, herec známý především pro své účinkování v seriálu Wire. Letos jste ho mohli vidět také jako Heimdalla v Thorovi a spekulovalo se o něm jako o žhavém kandidátovi pro titulní roli v Tarantinově Djangovi.
  • Newt Gotlieb je vědec, který se snaží přijít na to, odkud se příšery berou a dost možná bude ve filmu sloužit jako komická figurka, protože ho hraje známý smíšek Charlie Day. Charlieho proslavil především jeho vlastní seriál It's Always Sunny in Philadelphia, ale letos jste ho mohli vidět také v Šéfech na zabití.
  • Yance Antrobus je Raleighův zesnulý bratr a kopilot Jaegra. Není jasné, zda se začátek filmu bude odehrávat v minulosti nebo ho uvidíme ve snu či flashbacku, každopádně ve filmu bude. Hrát by ho měl Robert Kazinsky, doposud málo známý herec z televize a vedlejších rolí.
  • Herc Hansen je „jedním z lidí, kteří brání planetu před vetřelci“. Tuhle poměrně neurčitou úlohu si zahraje Max Martini, opět poměrně bezvýznamný herec malých rolí.
  • Dle ověřených údajů by se ve filmu měli objevit ještě Clifton Collins Jr. (bez bližších údajů), Diego Klattenhoff (měl by se objevit toliko v úvodní pasáži), del Torů letitý spolupracovník Ron Perlman (opět bez podrobností) a snad i Willem Dafoe, který by si mohl zahrát postavu nezvladatelného vědce s expertizou na mimozemská stvoření.

Všechno tak vypadá poměrně růžově. Máme před sebou původní sci-fi, nezatíženou žádnou již existující značkou, na kterou by studio mohlo dát až 200 milionů dolarů a u kormidla ještě ke všemu stojí nadšenec Guillermo del Toro, který je na nejrůznější příšery odborníkem. Jedinou vadou na kráse by tak mohl být scénář, který napsal Travis Beacham, který má doposud za sebou prakticky jenom mizerný Souboj Titánů. Úpravy jeho práce pak mají na starosti Patric Melton a Marcus Dunstan, což jsou pánové, který vešli ve známost scénářem k poměrně slušnému béčku Krvavá hostina, jenže později už napsali jenom dvě slabší pokračování, Piranhu 3DD a jednotlivé díly Saw od čtyřky výš. Čili také nijak závratná vizitka. Doufejme ale, že ze sebe psavci vydají to nejlepší, a že si je del Toro pohlídá. Natáčení začalo 14. listopadu, premiéry se snímek dočká 10. května 2013. U nás to bude dokonce o den dříve, na Slovensku bohužel až 11. července.

Galerie: 2

Pacific Rim - Monstra vs. Roboti od Guillerma del Tora | Fandíme filmu Pacific Rim - Monstra vs. Roboti od Guillerma del Tora | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest