Riddick: Nic není ztraceno

Riddick: Nic není ztraceno | Fandíme filmu
Jak to vlastně s Riddickovými potížemi bylo? A kdy se definitivně vyřeší?

Když bulvární server TMZ přišel se zprávou, že se produkce Dieslova Riddicka pozastavuje, zdráhali jsme se jí uvěřit. S postupem času je ale čím dál tím jasnější, že informace byla pravdivá. Řešení situace je stále v nedohlednu, ale několik zpráv kanadského serveru Canoe do situace vneslo alespoň trochu jasno.

Podle všeho přípravy na natáčení začaly ještě před tím, než se producentům podařilo dát dohromady rozpočet 38 milionů dolarů. Technici v kanadském studiu začali stavět kulisy, utratily se 2 miliony dolarů, ale pak najednou dva týdny nebylo na výplaty a zaměstnanci přestali pracovat, někteří z nich dokonce vyhrožovali, že si na revanš vezmou nějaké kostýmy nebo techniku. Právě proto prý majitel studia Michael Trudel vyměnil v ateliéru zámky. Přesněji řečeno se ve své výpovědi lehce rozchází: Nejdřív tvrdí, že chtěl ochránit zájmy (majetek) producentů, aby vzápětí přiznal, že chránil svou techniku. Klíčové ale je, že brány nezavřel proto, že by byl s producenty na nože a odmítal s nimi dále spolupracovat.

Všechny strany spolu vedou živá jednání a produkce hledá způsob, jak zajistit financování. Universal totiž podle všeho má film pouze distribuovat, není to jeho vlastní produkce, jak jsme doposud mylně uváděli, a práva na něj nejspíš měla koupit teprve ve chvíli, kdy bude hotový. Zástupci Riddicka se ale snaží s Universalem (a zřejmě ještě s Lionsgate) domluvit, aby distribuční práva na film zakoupil už teď. Pokud vše půjde podle plánu, mělo by natáčení začít koncem listopadu.

Zdroje: Canoe.ca - článek 1, článek 2

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest