Padesát odstínů šedi boří rekordy i v našich kinech

Padesát odstínů šedi boří rekordy i v našich kinech | Fandíme filmu
Stejně jako všude jinde po světě, vzali i čeští a slovenští fanoušci a zvědavci kina útokem.

Padesát odstínů šedi od premiéry stačilo utržit celosvětově přes 266 milionů dolarů. Jak jsme vás podrobně informovali už v neděli, v USA to během víkendu činilo 85 milionů, což je čtvrtý nejlepší start filmu pro dospělé a nejlepší star únorového filmu. Mezinárodně to pak dělalo 156 milionů, což je druhý nejlepší mezinárodní start studia Universal a nejlepší únorový mezinárodní start. Rozpočet filmu činil dle dostupných informací 40 milionů dolarů, takže je vyděláno. A přispěla k tomu i česká a slovenská kina, kde rovněž padaly rekordy.

českých kinech film vidělo podle Unie Filmových distributorů od čtvrtka 254 385 diváků, což je nový rekord. Ten dosavadní držela závěrečná část Harryho Pottera, na kterou během úvodního víkendu vyrazilo 248 025 diváků. V řeči peněz to dělá 36,6 milionu korun (při současném kurzu zhruba 1,5 milionu dolarů). Na Slovensku také padl rekord. Na film dorazilo 108 094 diváků. Dosud rekord držela závěrečná část Twilight ságy, již v kinech vidělo 94 197 diváků. Snímek utržil 545 tisíc euro, tedy zhruba 772 tisíce dolarů.

I v našich končinách je tedy o aktuální fenomén extrémní zájem, v Česku je navíc docela dobře možné, že návštěvnost nadále zlepšuje nižší přístupnost - Odstíny lze u nás vidět už od patnácti let. Bude zajímavé sledovat, jak moc bude zájem v následujících týdnech (popřípadě u dalších dílů) opadat. Teprve pak budeme moci s jistotou říci, že úspěšný první víkend nemá na svědomí jen vlna fanoušků knihy a zvědavců, a že je z Odstínů regulérní megahit. Zatím nezbývá, než všem zainteresovaným pogratulovat k úspěchu. 

Zdroje: UFD.cz, UFD.sk

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest