Preview: Jaký bude nový RoboCop?

Preview: Jaký bude nový RoboCop? | Fandíme filmu
Remakuje se všechno. Ani slavný Verhoevenův kyborg se předělávce nevyhne. Zahraje si ho Michael Fassbender?

RoboCop, jedna z popkulturních ikon osmdesátých let, která pod taktovkou Paula Verhoevena míchala akční sci-fi s brutální satirou bez servítků. V dalších dílech (a v televizních seriálech) zůstal z původní myšlenky sice už pouze stín, což ale RoboCopovi nikdy neubralo na popularitě. A tak není divu, že se zhruba od roku 2005 mluví o remaku. Nejdřív o něm uvažovali v Sony, ale nikdy se jim s projektem nepodařilo hnout z místa a tak RoboCop posléze přešel pod křídla MGM.

Bondova stáj se v té době zřejmě nebála odvážných rozhodnutí, a tak na film najala Darrena Aronofského, jednoho z nejtalentovanějších režisérů dneška. Bohužel, kvůli Darrenovu nabitému diáři, tvůrčím rozporům se studiem a především pak finančním potížím MGM, se přípravy vlekly a ze spolupráce nakonec sešlo. Když se ale studio opět postavilo finančně na nohy, tak se mu podařilo najít neméně zajímavou náhradu. Letos v březnu podepsalo smlouvu s brazilským režisérem Josém Padilhou, který stojí za dvěma díly syrového akčního dramatu Elitní jednotka.

Zkrátka jde o dravého začátečníka, který má nápady a jasnou vizi, ale zároveň už se mu mimo hollywood podařilo získat dost zkušeností na to, aby utáhnul mnohamilionový blockbuster. Padilhovo sebevědomí ilustruje i fakt, že hodlá naprosto ignorovat Aronofského nápady (na rozdíl od Jamese Mangolda, který po Aronofském převzal Wolverina a hodlá se z větší části držet Darrenovy vize) a začne úplně od začátku. Scénář mu napíše neznámý Josh Zetumer, který má zatím nepřiznané zásluhy na finálních úpravách Bondovky Quantum of Solace, napsal Bergovu nerealizovanou Dunu a teď se podílí na přípravách Bourne Legacy.

Natáčení by mělo začít zkraje příštího roku, ale už teď Padilha v rozhovorech naznačuje, jakým směrem se jeho RoboCop bude ubírat. José sice obdivuje Verhoevenovu temnou satiru a chtěl by být podobně kritický k dnešním médiím, ale jinak by se chtěl vydat vlastní cestou. Konkrétně se chce detailně zaměřit na Murpyho transformaci z lidského policisty do naprogramovaného stroje bez svobodné vůle: Kdy přesně z člověka přestává být člověk? Jak si společnost ospravedlní, že lidské bytosti vymyla mozek a zbavila ji kontroly nad jejími činy?

Dále Padilha dává jasně najevo, že si od studia nenechá nic diktovat a natočí si film pěkně po svém. Těšit se prý můžeme i na jeho bezprostřední, až dokumentární styl natáčení. Na druhou stranu nemáme počítat s tím, že by do stěžejních úloh obsadil někoho ze svých brazilských herců. Robocop je americká postava. Koho tedy máme v hlavní roli čekat? Jeden čas se napříč internetem šířily spekulace o tom, že si Alexe Murphyho zahraje Michael Fassbender, ale ve skutečnosti Padilha řekl pouze tolik, že by si Fassbendra v roli „dokázal představit“. Sám herec se k Robocopovi vyjádřil v tom smyslu, že když se mu zamlouvá scénář a režisérova vize, nebrání se žádné roli. Pokud vše půjde podle plánu, měli bychom se filmu dočkat v roce 2013.

Zdroje: Collider, Wikipedia, Comming Soon, The Playlist

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest