The Wolverine: Kolik ve filmu zůstane z Aronofského?

The Wolverine: Kolik ve filmu zůstane z Aronofského? | Fandíme filmu
Jak moc Mark Bomback přepisoval? Kdy se konečně začne natáčet? A objeví se ještě Wolverine v nějakém X-Men filmu?

Kolem Wolveirna se poslední dobou rojily vesměs samé méně pozitivní zprávy. Nejprve projekt opustil talentovaný Darren Aronofsky, pak japonské lokace zasáhla přírodní katastrofa, natáčení se odkládalo a nakonec jsme se dozvěděli, že do nebes vynášený scénář oscarového Christophera McQuarrieho přepíše průměrný Mark Bomback. Během propagace Ocelové pěsti se Hugh Jackman naštěstí rozpovídal i o druhém Wolverinovi a spoustu obav uvedl na pravou míru.

Tak především se nemáme bát Bombackových zásahů. Jedná se pouze o drobné úpravy a scénář se zhruba z 85 % shoduje s verzí Christophera McQuarrieho. Jádro pudla je v tom, že dobrý režisér není námezdní dělník, který podle zadání natočí, cokoliv mu studio předhodí. Potřebuje si film trochu přizpůsobit svojí nátuře. Darren Aronofsky to zvládl sám, James Mangold si na to najal Bombacka. Podle Jackmanových slov Mangoldova/Bombackova úprava dokonce dořešila několik drobných nejasností, které obsahovala Aronofského verze, a tak je výsledný scénář ještě o chloupek lepší. Hugh také znovu potvrdil, že rámcově scénář vychází ze slavné minisérie Chrise Claremonta a Franka Millera. Příběh se totálně oprostí od zkoumání Loganovy minulosti a chybějících vzpomínek a bude se soustředit na Wolverinovo aktuální japonské dobrodružství.

Kdy se konečně filmu dočkáme? Kvůli neustálým prodlevám se Jackman zatím pustil do natáčení Hooperových Bídníků, a ještě před nimi ho čeká ještě one man show na Broadwayi. Ale po Bídnících už by natáčení druhého Wolverina nemělo nic bránit, protože všechny přípravy jsou hotové, a kdyby nebyl Hugh vytížený, mohla by první klapka padnout třeba zítra. Další budoucnost Wolverina zatím Jackman příliš neřeší, v případě úspěchu Ocelové pěsti bude smluvně vázán především k jejímu druhému dílu. Dokáže si ale představit, že někdy potom by natočil Wolverina 3 anebo další cameo v druhém díle X-Men: První třída. Že se podílel na případných X-Men 4 zatím jako moc reálné nevidí.

 

Zdroje: The Playlist, Collider - první rozhovor, druhý rozhovor

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest