Speciální projekce nového thrilleru Podivný experiment oslaví výročí E. A. Poea

Speciální projekce nového thrilleru Podivný experiment oslaví výročí E. A. Poea | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Seznamte se s filmem E.A. Poe: Podivný experiment, podívejte se na upoutávky a soutěžte o lístky na speciální projekci.

19. ledna 1809 se narodil zakladatel detektivního žánru a mistr napětí a hrůzy Edgar Allan Poe. Jen pár dní po tomto datu, ve čtvrtek 22. ledna, vstoupí do českých kin dobový thriller Podivný experiment, natočený podle jedné z jeho povídek. Výročí Edgara Allana Poea připomenou i dvě speciální „zážitkové“ projekce nového filmu.  

Očekávaný thriller se odehrává v odlehlém ústavu pro choromyslné na konci 19. století a právě k této skutečnosti se váže jeden nevšední divácký zážitek. Dvě promítání filmu proběhnou v Divadle za plotem přímo v areálu Psychiatrické nemocnice v Praze Bohnicích. „Vzhledem k tématu filmu by Podivný experiment mohl na tomto místě získat jinou a zajímavou atmosféru,“ věří šéf distribuce Bontonfilmu Ondřej Kulhánek.

Diváci, kteří si chtějí speciální atmosféru užít, mají možnost v pátek a sobotu 23. a 24. ledna vždy od 19:00 hodin. Vstupenky se prodávají přímo na místě. K nemocnici jezdí dva autobusy hromadné veřejné dopravy. Organizátoři doporučují vstup hlavním vchodem, Divadlo za plotem, kde je i kinosál, je cca 100 metrů vlevo od hlavního vchodu.

Máte také příležitost, si společně se společností Bontonfilm zahrát o volné vstupy. Stačí, když do 22.1. 2015 správně zodpovíte soutěžní otázku a budete vylosováni. Na pět vylosovaných čekají vždy dva volné vstupy na bohnickou projekci, tedy vsup pro vítěze a jeho doprovod (buď 23. nebo 24., jak se to bude jednotlivým vítězům víc hodit). Soutěžní otázka je jednoduchá. Napište nám na mail soutez@fandimefilmu.cz, jak se jmenoval tři roky starý snímek na motivy Edgara Allana Poe, ve kterém si samotného spisovatele zahrál John Cusack. Odpověď snadno dohledáte na našich stránkách. Každý soutěžící může zaslat pouze jednu odpověď, jinak bude ze slosování vyřazen. Vítězové budou vyhlášeni v pátek 23.1. na našich stránkách a o své výhře budou informováni také mailem.

E.A. Pode: Podivný experiment - Trailer a klipy

Hrdinou filmu E. A. Poe: Podivný experiment je mladý, čerstvě vystudovaný lékař Edward (Jim Sturgess), který na konci 19. století přichází na praxi do psychiatrického ústavu pro choromyslné ležícího v mlze v odlehlém koutě hor. Zde ho přivítá šéf lékařského týmu (Ben Kingsley), jeho asistent (Michael Caine) i záhadná kráska Eliza (Kate Beckinsale), trpící panickou hrůzou z jakéhokoliv tělesného dotyku. Edward je zasvěcován do zdejších léčebných metod a je v šoku. Dr. Lamb je příkladem osvíceného přístupu, vůči bláznům je vstřícný a svému týmu vštěpuje, aby „jedinečnost“ každého pacienta respektovali. Ovšem děsivá a hrůzu nahánějící „léčba“, jíž byli na konci 19. století duševně nemocní běžně vystavováni, je přítomna i zde: věznění, spoutávání, proudy ledové vody a elektřiny. To vše je pevně vryto do historických zdí ústavu a Edward objevuje poměrně znepokojivou pravdu. Psychiatrický ústav ovládli pacienti, zatímco skutečný ředitel je se svým týmem uvězněn ve sklepení. A tady napínavý příběh plný zvratů a překvapení teprve začíná... Dále hrají David Thewlis či Brendan Gleeson, režíruje Brad Anderson (Mechanik, The Call).

Galerie: 6

Speciální projekce nového thrilleru Podivný experiment oslaví výročí E. A. Poea | Fandíme filmu Speciální projekce nového thrilleru Podivný experiment oslaví výročí E. A. Poea | Fandíme filmu Speciální projekce nového thrilleru Podivný experiment oslaví výročí E. A. Poea | Fandíme filmu Speciální projekce nového thrilleru Podivný experiment oslaví výročí E. A. Poea | Fandíme filmu Speciální projekce nového thrilleru Podivný experiment oslaví výročí E. A. Poea | Fandíme filmu Speciální projekce nového thrilleru Podivný experiment oslaví výročí E. A. Poea | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest