Fantastická čtyřka: Nepochopená nebo po uši v trablech?

Fantastická čtyřka: Nepochopená nebo po uši v trablech? | Fandíme filmu
Začaly se objevovat různé katastrofické zprávy o Fantastické čtyřce. Pojďme je uvést na pravou míru. Také víme, kdy uvidíme trailer a Fantastickou čtyřku 2.

Nová Fantastická čtyřka leží mnoha fanouškům v žaludku, protože se viditelně odmítá držet komiksových předloh. Jakékoliv negativní zprávy, které se kolem projektu objeví, se tak automaticky střetávají se zvýšeným zájmem.

Pozornost budí už samotná skutečnost, že půl roku před premiérou jsme neviděli jediný oficiální obrázek, plakát a už vůbec ne trailer. Alespoň to se teď změní, protože scenárista Simon Kinberg oficiálně potvrdil, že první upoutávka bude zveřejněna společně se snímkem Kingsman, v USA tedy 13.2.. Proč se čekalo tak dlouho? Podle dřívějšího Kinbergova vyjádření je film natolik jiný, že si produkce dává opravdu záležet, aby během propagace nic nepodcenila a dokázala unikátní povahu filmu patřičně vyjádřit.

Na internetu se však objevila podstatně závažnější tvrzení, podle kterých je studio s filmem silně nespokojené a vyžádalo si přetáčky. Oficiálně je potvrzené pouze to, že dojde k několikadenním dotáčkám, které byly součástí produkčního plánu, stejně jako u naprosté většiny hollywoodských velkofilmů. (Dotáčky jsou do plánu zařazovány proto, aby měl režisér možnost udělat úpravy, pokud by se mu ve střižně cokoliv nezdálo). Objevují se sice také zprávy o delších dotáčkách a tvrdá kritika režiséra Joshe Tranka (údajně se u něj objevilo až hulvátské chování, ničil vybavení, či natočil celou nepoužitelnou třetinu filmu), avšak ty nejskandálnější tvrzení pocházejí od polobulvárního serveru Bleeding Cool a uživatelů jednoho louisianského diskusního fóra, kteří tvrdí, že se znají s členy štábu. Tudíž je třeba brát takto extrémní výroky s notnou rezervou.

Zavedené hollywoodské zpravodaje jsou výrazně opatrnější a tvrdí, že od svých zdrojů dostávají o Čtyřce rozporuplné zprávy. Některé zákulisní zdroje reportérům tvrdí, že je film v bryndě, jiné jej hájí. Objevilo se i prohlášení, že Trank nenatočil Fantastickou čtyřku, ale „Kroniku 2“. Něco podobného naznačuje i Matthew Vaughn, režisér snímků jako Kingsman nebo X-Men: První třída. Ten viděl hrubý sestřih filmu, pochválil jej a dodal, že pokud se vám líbila Kronika, bude se vám líbit i Fantastická čtyřka. Trank natočil „svojí“ verzi Čtyřky a je jen na divácích, zda ji přijmou.

Z toho co teď slyšíme a z toho, co jsme slyšeli dříve, se tak zdá, že Josh Trank (přesně jak slíbil), natočil drama o mladých lidech, kteří jsou prokleti nelidskými změnami svých těl a snaží se s těmi změnami nějakým způsobem vypořádat. V momentální verzi filmu zřejmě není přehršel momentů, kdy by hrdinové byli oblečení v kostýmech a ani akce nebude příliš (tomu by mohly nasvědčovat i nepotvrzené zvěsti o tom, že plánované dotáčky mají akční stránku filmu posílit). Studiu Fox se tak zřejmě dlouho nedařilo přijít na to, jak takový film propagovat a ve finále také prodat. Uvedení traileru se blíží, tak doufejme, že se nakonec podařilo.

Z nejhoršího však stále nejsme venku. Stále se může potvrdit, že Trank natáčení filmu opravdu nezvládl. Stejně tak je ale možné, že někteří z producentů režisérově vizi nerozumí (nebo ji alespoň neumí prodat) a budou mít tendenci do výsledku nějakým způsobem zasahovat. Což samozřejmě může mít úplně stejně katastrofické následky, jako režisérská neschopnost. Únorový teaser trailer snad napoví, zda se na nás řítí průšvih nebo jeden z nejoriginálnějších superhrdinských filmů.  

Tak či tak, Fantastická čtyřka 2 už má datum premiéry a dokonce jej nedáno přesunula na dřívější termín. Nově se jí máme dočkat 2.6. 2017.

Zdroje: The Wrap, Flickering Myth, Latino-Review, Bleeding Cool, Bleeding Cool II, Badass Digest, Tiger Droppings

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest