Fantastická čtyřka: Kde se zdržel první trailer?

Fantastická čtyřka: Kde se zdržel první trailer? | Fandíme filmu
Co si herci myslí o nenávistivé reakci fanoušků a jaké budou mít kostýmy? A je propojení Čtyřky s X-Meny vyloučené?

Nová Fantastická čtyřka má premiéru příští rok v srpnu, přesto jsme zatím neviděli jediný teaser nebo alespoň plakát či obrázek. Scenárista Simon Kinberg vysvětluje, že se filmaři potřebují natolik jednoznačně vymezit oproti starším dvěma filmům, že není možné nic ponechat náhodě. Propagační kampaň musí být dotažená do posledního šroubku, triky musí být dovedené k dokonalosti. Trailer má dát naprosto jednoznačně najevo, jaký film se chystá. Kinberg i jednotliví herci pak v rozhovorech opakují, že se Fantastická čtyřka od ostatních superhrdinských snímků hodně liší.

Má se držet při zemi, být ukotvená ve skutečném světě a vycházet z postav. Nejen, že budou hrdiny poznávat diváci, hrdinové budou také poznávat sami sebe. Po nehodě se necítí jako nadlidé, ale jako invalidé, kteří se musí se svým postižením naučit žít. Na postavách nemá být primární to, že se umí natahovat nebo na požádání vzplanout, ale to, jaké jsou to osobnosti. Fantastická čtyřka nemá být pro děti, má to být dospělý film.

Nemáme čekat ani klasické kostýmy. Štáb je pojme po svém, moderním způsobem, kostýmy nemají být směšné. Michael B. Jordan označil kostýmy jako ochranné obleky, což by odpovídalo již známé skutečnosti, že určitá část filmu se má točit kolem laboratoře, ve které mladí hrdinové pracují a kde budou probíhat nebezpečné experimenty. Rozhodně si ale nepředstavujte veliké bio-hazard skafandry, které známe z filmů - kostýmy mají být hodně těsné.

Co se negativní reakce skalních fanoušků týče, herci se shodují na tom, že si ji nejde brát příliš k srdci. Můžou akorát podat co nejlepší výkon a pokusit se získat co nejvíc diváků na vlastní stranu. Podřizovat umělecké dílo někomu druhému je chyba, filmař točí vlastní vizi a ta buď osloví další lidi nebo neosloví. Jednotlivými herci si nebyli jistí ani představitelé studia, ale režisér Josh Trank za ně tak bojoval, až se mu povedlo složit obsazení podle svých představ.

Co se týče neustále omílaného propojení Fantastické čtyřky s X-Meny (obě dvě značky momentálně vlastní studio Fox), v posledním rozhovoru nebyl scenárista Kinberg tak jednoznačně odmítavý, jako v některých předchozích. Momentálně sice na nic takového nemyslí, protože je dost práce už se současnými filmy, avšak jak Fantastickou čtyřku tak X-Meny má natolik rád, že bude vždycky považovat za lákavé je spojit. Zcela vyloučené to tedy není.

Zdroje: ComicBook.com, ComicBook.com II, ABC, Huffington Post, Wonderwall, MTV, NY Daily

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest