Box Office: Třetích 96 hodin je prvním hitem roku 2015

Box Office: Třetích 96 hodin je prvním hitem roku 2015 | Fandíme filmu
Diváci mají rádi, když Liamovi Neesonovi kradou věci.

Nesu dobrou a špatnou zprávu. Tou dobrou je fakt, že je třetí Taken, nebo-li 96 hodin: Zúčtování, prvním hitem roku 2015 s otvírákem ve výši 40 milionů dolarů. To je pěkně uprostřed 25 milionů jedničky a 49 mega dvojky. Špatnou zprávou je, v jakém stavu se série dostává tento rok do kin. Kritici totiž hovoří o propadu na absolutní dno a film si zřejmě bude většina pamatovat do závěrečných žebříčků nejhorších filmů tohoto roku. Producentskému domu EuropaCorp je to ale zřejmě fuk, protože ukořistil třetí nejlepší otvírák ledna, jaký kdy Amerika zažila. A EuropaCorp teď jede obecně. Minulý rok měla Lucy, tento rok Liama. Navíc se před 96 hodin připlácl trailer na další Nessonův film Noční běžec, takže má herec opravdu s hypotékou vystaráno. Celosvětově už "Tak3n" utržil skoro 92 milionů.

Na dvojce končí Selma, životopisné drama o pochodu za lidská práva, které se dostává do širokého nasazení, aby i ostatní lidé věděli, proč se budou rozdávat na účet tohoto filmu oscarové nominace. Konečných 11,2 milionů za víkend je pěkné číslo, i když většina diváků považuje film za takovou povinnou četbu. Projekce pro školy prý byly na denním pořádku. V součtu má Selma 13 a půl milionu.

V druhém letošním týdnu se před mocného Hobita dostal ještě Čarovný les s 9,75 miliony. Muzikál má na kontě 105 mega z Ameriky a 120 celosvětově. Bitva pěti armád se ale nepropadla tak zle, protože zaostala pouze o pár tisíc a s víkendovými 9,4 miliony je na 781 milionech celosvětově! Miliarda možná padne, zvlášť když vezmeme v potaz, že na premiéru v Číně se ještě čeká. A tím žně nekončí, co nevidět Warner určitě vytasí na domácí video edice ve stylu "vše ze Středozemě". Kopanec jinak dostala Žena v černém 2 a padla na devítku s 5 miliony. Ano, je to menší propad než měl třeba starší lednový horor, Ďábel v těle, ale přesto jsem Ženu skoro zapomněl zmínit. Po druhém týdnu jen 22 milionů z Ameriky. Slabota.

Do šestistovky kin se také dostalo Inherent Vice, což mu vyneslo 2,9 miliony a v Americe je s drobnými za předchozí limitované projekce na 4,5 milionech. V konkurenci přístupnějších filmů jako Nezlomný nebo Divočina je tahle čirá dvouapůlhodinová zhulenecká sedmdesátková komediálně policejní šílenost od Paula Thomase Andersona skutečně jen pro fajnšmekry. Divím se, že mají Warneři koule na to podobné filmy distribuovat. Jestli oni nechtějí mít z PTA nového Nolana a nekuchtí mu tam nějaké velkolepější projekty.

Malé filmy si všeobecně drží svoje cílovky velice obstojně. Divočina s Reese Witherspoon překročila 30 milionů z Ameriky a může se těšit i z velké divácké spokojenosti. Naprosto šíleně se daří Americkému sniperovi, kterého prostě už je potřeba nasadit do více kin, protože divákům aktuální nasazení nestačí. Propad činil oproti minulému týdnu jenom o 18 procent a dalších 550 000 dolarů je v kapse. Celkem už tam je téměř 18 milionů.  To jsem ale ještě nezmínil Kód enigmy s dvouprocentními propady a dalšími téměř 8 miliony na kontě z tohoto víkendu. To konto je aktuálně někde u 40 milionů v USA a u 72 milionů celosvětově. Cumberbatch dostane nominaci na Oscara, dnes možná i Glóbus a na fiasko s Julianem Assangem tak navždy zapomene.

Příští týden nás čeká Paddington, který už má ze zbytku světa 109 mega. Americký sniper jde konečně do více kin a možná vytříská při otvíráku i celou padesátku. A po dlouhé době se dočkáme i nového filmu Michaela Manna, s názvem Hacker.

Zdroje: BOM, Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest