Saint Laurent podruhé během jednoho roku

Saint Laurent podruhé během jednoho roku | Fandíme filmu
Už i mezi životopisnými filmy se témata opakují v krátkém sledu. Seznamte se s novým Saint Laurentem, pusťte si trailer.

V období jednoho roku se v kinech sešly hned dva filmy o jednom z nejslavnějších módních návrhářů, jménem Yves Saint Laurent. Ačkoli se oba filmy věnují stejné osobě, v mnohém se značně odlišují. Zatímco film Yves Saint Laurent od Jalila Lesperta pokrývá mnohem širší období života francouzského návrháře, snímek Saint Laurent zobrazuje především éru jeho největší slávy, čili 60. a 70. léta. Scénář k němu sepsali Thomas Bidegain (Na dřeň) a Bertrand Bonello (Tiresia), jenž zároveň zastal i místo režiséra. Ve filmu účinkují Gaspard Ulliel (Paříži, miluji Tě), Jérémie Renier (Kluk na kole), Louis Garrel (Píseň o lásce), Léa Seydoux (Život Adele) nebo Helmut Berger (Kmotr III).

Jak již bylo zmíněno, film se soustřeďuje jen na určitou část života módní ikony, během které je již značka YSL světoznámým pojmem. Zatímco „podniku“ se daří, sám Saint-Laurent (Ulliel) vede zhýralý sebedestruktivní život, plný alkoholu, drog a náhodných známostí. Alespoň trochu se ho snaží krotit jeho přítel a obchodní partner Pierre Bergé (Renier), který ale zároveň věří, že Saint-Laurent tento způsob života potřebuje pro svoji tvorbu.

Film soutěžil na loňském festivalu v Cannes o Zlatou palmu a francouzi jej také vybrali, jako svého uchazeče o Oscara za nejlepší cizojazyčný film, nominovaný však nakonec nebyl. Obecně je jeho hodnocení průměrné, v porovnání s filmem na stejné téma si však Saint Laurent vede lépe. Na trailer k filmu, který se v ČR promítá od 2.1., můžete kouknout pod článkem.

Saint Laurent: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest