Velkolepé muzeum: Do kina za kulturou

Velkolepé muzeum: Do kina za kulturou | Fandíme filmu
Jedno z nejvýznamnějších muzeí světa, vídeňské Kunsthistorisches Museum, vám zevrubně představí unikátní dokumentární film.

Jestli Vás baví pohled za oponu různých institucí, prezentovaný například televizními dokumentárními seriály, tak Rakušan Johannes Holzhausen přichystal Velkolepé muzeum (Das Große Museum) přesně pro Vás. Bude uvedeno v kinech a rozebere život a práci v komplexu Vídeňského Umělecko-historického muzea – jednom z nejuznávanějších muzeí našeho kontinentu.

S hodinu a půl dlouhou stopáží a po dvou letech filmování, nám dokumentarista Holzhausen přiblíží práci širokého spektra zaměstnanců. Prosté, rutinní úkony, údržbu muzea, restaurátorskou činnost i práci historiků a lidí na vysokých postech. Dokument si však na rozdíl od obyčejných TV projektů drží odstup svým “direct cinema“ stylem. Zjednodušeně řečeno, snahou o zachycení reality, odehrávající se před objektivem. Divák se ve Velkolepém muzeu nedočká klasických výpovědí lidí, ani žádného konejšivého hlasu vypravěče, jak tomu většinou bývá. Nerušeně zachytává běh věcí tak, jak jsou, dle oficiálních materiálů dokonce bez hudebního doprovodu.

Festivaly oceňovaný náhled do života za zdmi významné kulturní instituce, se v ČR premiéry dočká 4.12. a na Slovensko dorazí o dva dny později. 

Velkolepé muzeum: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest