Den nezávislosti 2 definitivně dostal zelenou

Den nezávislosti 2 definitivně dostal zelenou | Fandíme filmu
Po letech příprav, variant a úprav je konečně natáčení v dohledu.

Tak už je to definitivní, Dne nezávislosti 2 se skutečně dočkáme. Studio Fox odsouhlasilo pokračování (nikoliv dvě pokračování, která byla jeden čas zvažována) svého masivního hitu, ve kterém lidstvo odolalo útoku mimozemské armády. Natáčet se začne v květnu příštího roku, aby se stihla premiéra v červnu 2016 (v ČR a na Slovensku 30.6. 2016). Dvojka sice nebude uvedena přesně na americký svátek Dne nezávislosti, přesto má být druhý film propagován jako událost k dvacátému výročí premiéry toho prvního.

Momentálně se dokončuje smlouva s režisérem Rolandem Emmerichem a jakmile bude hotovo, začne se hledat obsazení. Will Smith se nakonec skutečně nevrátí, podle starších zvěstí bychom mohli vidět Billa Pullmana (tehdejší president USA) a Jeffa Goldbluma (vědec, který pomáhal v prvním filmu lidstvu zvítězit). Prvotní námět napsal Emmerich společně s producentem Deanem Devlinem, následně po nich práci převzal James Vanderbilt, jeho dílo přepisoval Carter Blanchard a konečnou podobu scénáře odevzdali Nicolas Wright a James A. Woods.

Dle dostupných zvěstí by se děj filmu měl odehrávat dvacet let po událostech toho prvního. Mimozemšťané vyrazili pro posily a díky cestování červí dírou pro ně uběhlo sotva pár týdnů. Lidstvo zatím během dvou desetiletí mělo čas zkoumat ukořistěné mimozemské technologie, poučit se z nich a drasticky urychlit svůj vývoj. Nový útok mimozemšťanů očekává a je na něj připravené. Novým hrdinou by mohl být Hillerův (Willis) syn a role v minulosti údajně byla nabídnuta Michaelovi B. Jordanovi (Kronika, Fruitvale station, Fantastická čtyřka).  

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest