Stonewall: Roland Emmerich bojuje za práva gayů

Stonewall: Roland Emmerich bojuje za práva gayů | Fandíme filmu
Emmerich pověsí na čas výbuchy na hřebík a místo nich se bude zaobírat situací gayů a lesbiček v New Yorku na konci šedesátých let minulého století.

Režisér Roland Emmerich (2012, Stargate) začíná mít pomalu napilno s přípravami na natáčení filmu Independence Day 2, který by měl přijít do kin v červnu 2016. Během těchto příprav si však stihne odskočit k jinému projektu jménem Stonewall. Specialista na katastrofické filmy se v roce 2011 pokusil o vážnější historický film Anonym, ten však byl přijat rozporuplně a často byly slyšet názory, že by se měl držet svého kopyta. Jenomže drama pojednávající o střetu homosexuální komunity s policií jej zaujal natolik, že si ho vybral jako svůj další projekt. Scénář k filmu obstaral Jon Robin Baitz (seriál Bratři a Sestry) a produkčně se o film postará Centropolis Entertainment. Ohlášený je i herec, který ztvární hlavní postavu ve filmu, je jím Jeremy Irvine, známý například ze Spielbergova Válečného koně.

Film bude natočen na motivy skutečných událostí, které se odehrály v New Yorku v roce 1969. Tehdy nebyla společnost příliš tolerantní ke komunitám gejů, lesbiček, bisexuálů a transsexuálů a ti se tak mohli scházet jen na několika málo místech. Jedním z nich byl i mafii patřící bar Stonewall Inn, kde se místní návštěvníci vzepřeli policistům a vyvolali tak celosvětový boj za práva těchto menšin. Děj filmu se zaměří především na mladého muže (Irvine), jenž je událostmi ve Stonewall ovlivněn.

Myslíte si, že by se měl Emmerich soustředit jen na Independence Day 2 nebo je dobře, že chce natáčet i menší filmy?

Zdroje: Deadline, Vanity Fair, Yahoo, Roland Emmerich

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest