Star Trek 2: Kdy začne J. J. Abrams natáčet?

Star Trek 2: Kdy začne J. J. Abrams natáčet? | Fandíme filmu
V jakém stavu film momentálně je? A kdo všechno se v pokračování objeví?

Restart filmového Star Treku vypálil oči snad všem fanouškům vesmírných sci-fi. J. J. Abrams tehdy potvrdil status jednoho z nejtalentovanějších filmařů současnosti, když dokázal resuscitovat polomrtvou značku a zajistil jí velmi světlou budoucnost. Vzhledem k vysokým tržbám a enormní spokojenosti diváků bylo jasné, že pokračování nás nemine. Nějakou dobu to dokonce vypadalo, že se ho dočkáme jen o dva roky později (tedy letos). Jenomže Abrams zanedlouho (v Americe už za nějaké dva týdny) vrhne do kin svou novinku Super 8 (na kterou se, jak jistě víte z našeho fancastu, velmi těšíme), což logicky znamená, že na pokračování Star Treku si ještě počkáme. Teď si alespoň přiblížíme, v jakém stádiu se projekt momentálně nachází.

Zatím bez režiséra

Tentokrát začneme informací, kterou často spíše končíme – datem premiéry. Star Trek 2 by měl do kin dorazit 29. června 2012, což je značně šibeniční termín, neboť všechny ostatní snímky s podobným (i pozdějším – viz třetí Batman) datem premiéry už se vesele natáčejí. U Star Treku je však situace poněkud horší, neboť Abrams ještě stále nebyl oficiálně potvrzený jako režisér (!!). Dle jeho vyjádření zkraje letošního roku, se měl o tom, zda bude režírovat, vyjádřit do konce března, kdy se k němu měl dostat scénář Roberta Orciho, Alexe Kurtzmana (psali už první díl) a Damona Lindelofa. Práce na něm se však zpozdily, Abrams byl navíc naplno vytížen dokončováním Super 8, a tak dodnes neznáme jeho oficiální rozhodnutí (v několika rozhovorech však hovoří o tom, že „doufá, že se vrátí“).

Útěchou budiž alespoň zpráva, kterou nám přinesl Roberto Orci. Podle svých slov má s ostatními autory k dispozici sedmdesátistránkový velmi detailní nástřel příběhu a už jen čeká na to, až Abrams objede všechny propagační akce Super 8 a bude mít chvíli volna na to, aby si celý scénář přečetl a definitivně z kvality příběhu usoudil, zda pokračování zrežíruje. Orci přitom dodal: „J. J. se s námi několikrát sešel a dal nám k dispozici několik opravdu výborných nápadů pro celou story.“ Vypadá to tedy, že pokud všechno půjde tou nejlepší cestou, mohl by se snad druhý Star Trek začít natáčet někdy ke konci léta, což dává tvůrcům k natočení filmu pořád ještě relativně dostatek času. Kupříkladu natáčení nových X-Menů skončilo až letos koncem zimy, a i přes to jsou první reakce na film velmi pozitivní (a příhodně Vaughnovu novinku srovnávají právě s prvním Star Trekem).

Staří známí vs. Romulané?

Co se obsazení týče, tam by se moc zásadních změn oproti jedničce dít nemělo, tedy alespoň ne na palubě Enterprise. Členové posádky (respektive herecký tým) totiž s tvůrci podepsali smlouvu hned na tři filmy, tudíž bychom se s nimi napřesrok neměli setkat naposledy. Výše zmíněné se týká Chrise Pinea (kapitán Kirk), Zacharyho Quinta (Spock), Zoe Saldany (Uhura), Simona Pegga (Scotty), Karla Urbana (Kostra), Antona Yelchina (Čechov) a Johna Cho (Hikaru Sulu).

Pokud se herci v nějakém rozhovoru k filmu vyjadřují, obvykle mluví především o své víře v brzký start natáčení (nečastěji je skloňováno právě září). Zoe Saldana se však v rozhovoru s webem časopisu Empire v Cannes rozpovídala a zmínila se o tom, že by nejraději ve druhém Star Treku viděla, jak to dají Spock s Uhurou konečně pořádně dohromady a poté nakopou zadky Romulanům - rase původem z Vulkánu, která tvoří od nepamětí nedílnou součást celého trekovského univerza. Vyjádření herečky je každopádně třeba brát značně s nadhledem, poněvadž je dost možné, že se jí scénář ještě vůbec nedostal do rukou. Zkrátka další spekulace kolem projektu, o němž se snad v nejbližších dnech dozvíme mnohem více.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest