Wonder Woman: Žhavá kandidátka na režii

Wonder Woman: Žhavá kandidátka na režii | Fandíme filmu
Warner nadále hledá ženskou režisérku pro Wonder Woman. Jedna z dam má výrazně vyšší šance než ostatní.

Před časem jsme se dozvěděli, že studio Warner Bros. chce, aby Wonder Woman režírovala žena. Aktuálně dva hollywoodské zpravodaje nezávisle na sobě doplňují, že si studio angažováním ženy není jisté stoprocentně, ale dál vyhlíží vhodnou adeptku. Podle obou zdrojů má být v současnosti nejpravděpodobnější kandidátkou Michelle MacLaren, talentovaná režisérka, která pracovala na seriálech Perníkový táta, Živí mrtví nebo Hra o trůny. Mezi údajnými adeptkami patří MacLaren rozhodně k těm vůbec nejvýraznějším, avšak aby možných jmen nebylo málo, přidává The Hollywood Reporter do hry ještě další dvě režisérky, které se o Wonder Woman údajně ucházejí. Jsou to Jennifer Kent, autorka chváleného hororu The Babadook a Lesli Linka Glatter, která točí epizody seriálu Homeland.

Pokud Warner nakonec nevyměkne a chystaný film skutečně svěří ženě, nečeká na ni nijak příjemná budoucnost. Jak v jednom rozhovoru správně poznamenala Lexi Alexander (Punisher: War Zone), v Hollywoodu nemá prakticky žádný tvůrce úplně stoprocentní kontrolu nad připravovaným filmem (a už vůbec ne nad jeho marketingem), a přesto na režisérce bude ležet tíha zodpovědnosti za budoucí komiksové filmy s ženskou superhrdinkou i za ostatní ženské režisérky, které by chtěly točit komiksové filmy.

Pokud by totiž Wonder Woman neuspěla, nebude studio hledat chybu v samotném filmu, ale buď si bude myslet, že na podobný úkol žena nestačí nebo že publikum zkrátka nezajímají filmy s ženskou superhrdinkou. Tak to prostě v Hollywoodu chodí. Po neúspěchu slaboučké Elektry a slaboučké Catwomen si studia také po mnoho dalších let myslela, že diváci obecně nestojí o ženské superhrdinky a stejně tak po neúspěchu Punisher: War Zone žádná další žena superhrdinský film netočila (málem se to povedlo u Thora 2). Novou šanci mají děvčata teprve teď, spolu s Wonder Woman. Tak ať to klapne!

Zdroje: THR, The Wrap, Fast Company

Wonder Woman

25.05.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest