Blu-DVD: Hobit 2, Jak vycvičit draka 2, kolekce Vetřelce

Blu-DVD: Hobit 2, Jak vycvičit draka 2, kolekce Vetřelce | Fandíme filmu
Přehled listopadových DVD a Blu-ray.

V listopadu bylo na Blu-ray a DVD z čeho vybírat. Postupně se bohatou nabídkou budeme prokousávat a začneme na začátku měsíce, kdy na domácím videu vyšla především prodloužená verze Hobita: Šmakovy dračí pouště, již dále doplňují výroční Goldfinger, kolekce Vetřelce nebo Jak vycvičit draka 2.

 

Hobit: Šmakova dračí poušť - Prodloužená verze

Jacksonovy prodloužené verze jsou mezi fanoušky filmů ze Středozemě proslulé. Kromě o mnoho minut delších filmů nabízejí také opravdu masivní bonusovou výbavu. A samotný film? Ve Šmakově dračí poušti čeká výpravu přechod přes Temný hvozd plný pavouků, setkání s lesními elfy, vymazlené sjíždění divoké řeky, návštěva města postaveného uprostřed jezera a konečně vlastní Osamělá hora, ve které přebývá drak Šmak, jedna z nejpůsobivějších digitálních postav v dějinách filmu. Názory na Šmakovu dračí poušť se sice stejně jako u Neočekávané cesty značně liší, avšak už jen kvůli zmiňované náloži bonusů nemůže snímek chybět v kolekci žádného fanouška. Další podrobnosti o DVD a Blu-ray najdete v samostatném článku.

Technické provedení

Prodloužená verze filmu má o 25 minut navíc oproti té standardní a vychází u nás v pěti různých variantách. Na DVD, na Blu-ray, na Blu-ray 3D a ve dvou různých sběratelských edicích. Jedna je v balení s klíčem k Ereboru, jedna se soškou plujících trpaslíků.

Všechny disky Blu-ray jsou opatřeny původním zněním v mixu DTS-HD Master Audio 7.1 a českým dabingem v mixu Dolby Digital 5.1. Titulky jsou k dispozici anglické a české a to i u bonusů. Na DVD jsou původní znění i český dabing v mixu Dolby Digital 5.1, titulky jsou tu české a anglické.

Bonusy

  • Komentář Petera Jacksona a jeho spoluscenáristky Philippy Boyens.
  • Dokument Nový Zéland: Domovina Středozemě část 2
  • Dodatky část 9: Do divočiny
  • Dodatky část 10: Cesta na Erebor

Další podrobnosti o filmu | Recenze kino sestřihu

Hobit: Šmakova dračí poušť - prodloužená verze - Blu-ray 3D lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Hobit: Šmakova dračí poušť - prodloužená verze - Blu-ray 2D lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Hobit: Šmakova dračí poušť - prodloužená verze - DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

První díl Hobita a Pán prstenů na DVD a Blu-ray

 

Jak vycvičit draka 2

V prvním filmu mladý Škyťák přesvědčil Vikingy, že se draků nemusí bát a mohou je přijmout do svého života. Teď by však o ně mohli přijít. Všechny draky se pod svoji nadvládu pokouší shromáždit nelítostný Drago, který má na své straně armádu a také obrovského alfa draka. Konečně také poznáváme Škyťákovu matku, ke slovu přijdou populární dračí závody a Škyťák se bude muset rozhodnout, zda se budoucnu dokáže stát novým náčelníkem vesnice.

Technické provedení

Film vychází na DVD, na 2D+3D Blu-ray nebo v 2D Blu-ray kolekci, ve které najdete první i druhý díl.

Zvuk je na Blu-ray k dispozici v původním znění v mixu DTS-HD Master Audio 7.1, v českém a slovenském dabingu v mixu Dolby Digital 5.1. Titulky jsou tu české, slovenské a anglické. Na DVD jsou k dispozici původní znění, český i slovenský dabing v mixu Dolby Digital 5.1 a české, slovenské a anglické titulky.

Bonusy

  • Rybinohovy statistiky
  • Dragovy válečné stroje
  • Dračí svět z ostrova Berk
  • Škyťákovy letecké vynálezy
  • Vynechané scény
  • Fotogalerie
  • Svět DreamWorks Animation

Další podrobnosti o filmu

Jak vycvičit draka - Blu-ray 2D+3D lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Jak vycvičit draka 1+2 - kolekce Blu-ray 2D lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Jak vycvičit draka 2 - DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Jak vycvičit draka DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Vetřelec - kolekce k 35. výročí

Quadriologie Vetřelec patří k těm nejpopulárnějším sériím vůbec. První snímk přišel s děsivým monstrem, jehož podobu zná každý filmový fanoušek a s Ellen Ripley (Sigourney Weaver), jednou z nejsilnějších ženských hrdinek v dějinách kinematografie. Ta se čtyřikrát setkala se smrtícím predátorem z hlubin vesmíru, jenž s oblibou klade svá vajíčka přímo do lidské tělesné schránky. Podmínky byly pokaždé jiné. Jednou se s jedním netvorem utkala Ripley sama, jen za pomoci několika vesmírných horníků. Film režíroval Ridley Scott, který sázel hlavně na strach z neviděného. Napodruhé dal James Cameron hrdince k ruce vojenskou jednotku a v akčním masakru ji postavil proti celému hnízdu. David Fincher se ke třetímu dílu sice zpětně nehlásí a nesouhlasí s tím, jak jej studio dokončilo, přesto se jedná o působivý depresivní psychothriller, ve kterém hrdinka zbavena úplně všeho, dokonce i svých vlasů, a příšeře se postaví spolu se skupinou nebezpečných trestanců. Napočtvrté se vrací geneticky modifikovaná Ripley pod vedením Jeana-Pierra Jeuneta a Josse Whedona a pro korporaci, která na ní dělala vědecké pokusy je skoro stejně nebezpečná, jako samotní vetřelci.

Technické provedení

Limitovaná kolekce vychází k 35. výročí vydání prvního filmu. Balení obsahuje čtyři disky Blu-ray s filmy (v kinosestřizích i v prodloužených verzích), dva bonusové disky, zmenšené kinoplakáty, čtyři karty s artworky H.R. Gigera a vysoce chválenou komiksovou adaptaci od Archieho Goodwina a Walta Simonsona, která vychází z původního scénáře a obsahuje scény, které v konečné podobě filmu nejsou. 

Zvuk je k dispozici v původním znění v mixu DTS-HD Master Audio 5.1 (u čtyřky také v mixu Dolby TrueHD 7.1) a v českém dabingu v mixu Dolby Digital 5.1. Titulky jsou k dispozici české a anglické.

Bonusy

Bonusy obsahují samostatné bonusové disky i vlastní disky s filmy, dohromady je k dispozici téměř 27 hodin bonusového materiálu, k tomu audiokomentáře nebo izolované stopy s hudebním doprovodem.

Novinky ze světa Vetřelců

Vetřelec - kolekce k 35. výročí - Blu-ray lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Vetřelec 1-4 samostatně i v dalších kolekcích, na DVD i Blu-ray

 

Goldfinger - 50. výročí

Jedna z vůbec nejlépe hodnocených bondovek, ve které si skvěle sedly všechny atributy, které dělají Bonda Bondem a dodnes si je všichni s agentem 007 spojujeme. Vynikající Sean Connery se postaví Aurici Goldfingerovi, který chce znehodnotit zásobu zlata ve Fort Knox a ochromit tak světovou ekonomiku. James si dá tradiční partičku karet, jezdí v klasickém Aston Martinu DB5 a v závěru bojuje se známým vrhačem buřinek, Oddjobem. Také Pussy Galore a zlatem zalitá Jill Masterson určitě patří mezi ty zapamatovatelnější bondgirls. Zkrátka a dobře, Goldfinger je ideálním reprezentativním vzorkem toho nejlepšího z časů klasických bondovek.

Technické provedení

Film vychází k padesátému výročí premiéry na Blu-ray, ve zlatém steelbooku. Zvuk je k dispozici v původním znění v mixu DTS-HD Master Audio 5.1 a v českém dabingu v mixu Dolby Digital 5.1. Na disku jsou také české a anglické titulky.

Bonusy

  • ODTAJNĚNO: Na projížďce s Aston Martinem DB5, Sean Connery při natáčení Goldfingera, Kamerové zkoušky
  • Řízení mise 007: Na skleničce s 007, Ženy, Spojenci, Padouši
  • MATERIÁLY K MISI: Natáčení filmu Goldfinger, Fenomén Goldfinger
  • MISIJNÍ BOJOVÝ MANUÁL: Sabotáž, Honba Mustanga, Katapultovací sedadlo, Souboj na život a na smrt
  • MINISTERSTVO PROPAGANDY: Komentáře tvůrců, Trailery, Databáze fotografií

Novinky o dalších bondovkách

Goldfinger - Blu-ray, Steelbook lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Další bondovky na DVD a Blu-ray

 

Strach a hnus v Las Vegas

Monty Python Terry Gilliam se chopil filmové adaptace semi-autobiografické novely amerického novináře Huntera S. Thompsona. Příběh líčí zážitky novinářova alter ega Raoula Dukea (Johnny Depp) a jeho právníka Dr. Gonza (Benicio Del Toro), kteří cestují do Las Vegas na protidrogovou konferenci a přitom se sami utápějí v horách narkotik. Temná komedie je proudem bláznivých historek, které Gilliam vypráví s nezastavitelnou vytřeštěnou energií, která vás buď pohltí nebo dokonale odpudí.

Technické provedení

Film u nás na Blu-ray vychází vůbec poprvé, k dispozici je původní znění v mixu DTS-HD Master Audio 5.1, české a anglické titulky. Disk je bez bonusů.

Strach a hnus v Las Vegas - Blu-ray lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Dovolená za trest

Pod takovým názvem u nás nakonec alespoň na DVD a Blu-ray vychází poslední sandlerovka. Lauren (Drew Barrymore) i Jim (Adam Sandler) jsou nezadaní rodiče, kteří se spolu poprvé setkají na schůzce naslepo. Ta však vůbec nedopadne podle očekávání a oba doufají, že už toho druhého nikdy neuvidí. Jenomže díky náhodě se obě rodiny setkávají na dovolené v romantické Africe a přes veškeré svoje antipatie zde musí strávit společný týden.

Technické provedení

Film je k dispozici na DVD a Blu-ray. Blučko nabízí původní znění v mixu DTS-HD Master Audio 5.1 a český dabing v mixu Dolby Digital 5.1. Titulky jsou tu české a anglické. Na DVD je původní znění i český dabing v mixu Dolby Digital 5.1, titulky české a anglické. Bonusy jsou shodné na DVD i Blu-ray:

Bonusy

  • Adam a Drew zase spolu
  • Proměna Belle Thorne
  • Vystřižené scény
  • Nepovedené scény

Další podrobnosti o filmu

Dovolená za trest Blu-ray lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Dovolená za trest DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Navždy a daleko

Chudý irský rolník (Tom Cruise) a dcera bohatého statkáře (Nicole Kidman), které se příčilo žít jako bohatá anglická dáma svázaná stovkami zákazů, příkazů a omezení, společně koncem minulého století přichází do Ameriky, aby se jako stovky dalších pokusili získat kus vlastní půdy. Růžové sny o zemi zaslíbené se však velmi rychle roztříští o drsnou realitu. Dvojice musí žít v nuzných podmínkách a tvrdou prací si vydělávat na živobytí i cestu do Oklahomy, kde ještě lze získat půdu. Dobrodružné drama z časů osidlování divokého západu natočil Ron Howard.

Technické provedení

Na Blu-ray je k dispozici původní znění v mixu DTS-HD Master Audio 5.1 a české a anglické titulky. Disk je bez bonusů.

Navždy a daleko Blu-ray lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Navždy a daleko DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Vejška

Petr (Tomáš Vorel jr.) a Michal (Jiří Mádl) už se nevídají tolik jako na střední, ale pořád spolu sprejují a pořád prožívají mladické potíže. Petr se snaží dostat na UMPRUM, kam už ho jednou nepřijali, Michal na VŠE místo skládání zkoušek podplácí kde se dá a raději balí holky. Už to není tak trefné, jako v případě Gymplu, ale pokud se vám "jednička" líbila, určitě si rádi dáte nášup typického humoru režiséra Tomáš Vorla staršího, který nikam nezmizel.

Technické provedení

Film vychází prozatím na DVD a v DVD kolekci, jejíž součástí je i Gympl. Na disku je původní znění v mixu Dolby Digital a titulky pro neslyšící. Titul je bez bonusů, na Blu-ray vyjde v prosinci.

Další podrobnosti o filmu | Recenze

Vejška Blu-ray lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Vejška DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Vejška a Gympl - kolekce DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Křídla Vánoc (limitovaná edice se soundtrackem)

Křídla vánoc se prezentují jako pohádka pro dospělé, jež vypráví o partě posmutnělých existencí, které ukrajují svůj život práci v obchoďáku, večer se opíjejí na jeho střeše a mezitím každý řeší svoje osobní problémy. Tomáš (Richard Krajčo) jen svádí ženaté paničky, Zajíc (David Prachař) před rodinou tají, že to jako herec nikam nedotáhl, Nina (Vica Kerekes) si nikoho nepustí k tělu a Ráďa (David Novotný) už má dost svojí rodiny. Jednoho dne se Tomášovi zjeví anděl a nasměruje životy hrdinů k lepším.

Technické provedení

Film vychází na DVD již podruhé, tentokrát v limitované edici se soundtrackem. Na DVD je zvuk v původním znění v mixu Dolby Digital 5.1, české titulky pro neslyšící a anglické titulky.

Bonusy

  • Trailer
  • Videoklip

Další podrobnosti o filmu | Recenze

Křídla Vánoc - kolekce DVD a soundtrack lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Křídla Vánoc DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana

I když je Pan Peabody pes, patří k nejschopnějším a nejchytřejším obyvatelům planety Země, vyniká v každém oboru. Dokonce adoptoval lidského syna. Aby ukojil jeho hlad po poznání historie, vynalezne stroj času. Společně pak rodinná dvojka zažívá dobrodružství napříč dějinami a poznává významné historické osobnosti. Události naberou na obrátkách ve chvíli, kdy mladý Sherman nechtěně změní tok dějin a společně se svým čtyřnohým otcem budou mít co dělat, aby vše včas napravili.

Technické provedení

V listopadu film vychází na DVD (Na Blu-ray vyšel už v září), kde je k dispozici v původním znění, v českém a slovenském dabingu, v mixu Dolby Digital 5.1. Titulky jsou tu české, slovenské a anglické. Disk neobsahuje bonusy, ale jsou k němu přiloženy kravata a brýle. Blu-ray vydání bonusy obsahuje.

Další podrobnosti o filmu

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana - Blu-ray 3D+2D lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Vampire Academy

Vampýrská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové - vampýři lačnící po krveprolití. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Rose se naštěstí smísila v žilách krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. Ve zdech akademie však na hrdinky nečíhají jen Strigojové a upíří nesnáze, ale i prachobyčejné trable dospívání.

Technické provedení

Snímek vychází na DVD, kde je k dispozici zvuk v původním znění i v českém dabingu v mixu Dolby Digital 5.1. Titulky jsou české, bonusy chybí.

Další podrobnosti o filmu | Recenze

Vampire Academy DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Kurevská nakládačka

Seznamte se s komandem tří nejkrásnějších žen, jaké jste kdy ve filmu viděli! Hel, Trixie a Camero jsou opravdové sexbomby, které vedle svých vnadných křivek ovládají také všechny typy zbraní a pěstní souboje. Společně hledají v poušti diamanty v hodnotě 200 milionů dolarů, aby mohly začít své životy od začátku. Jednoduchý plán se ale zkomplikuje, když se proti nim postaví největší lotři místního podsvětí.

Technické provedení

Film u nás vychází na DVD už potřetí, na disku najdete původní znění a český dabing v mixu Dolby Digital 5.1, žádné bonusy.

Kurevská nakládačka DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

Láska je láska

Fucking Åmål je křehký příběh z ospalého švédského městečka téhož jména. V něm žijí krásná a populární Elin, znuděná životem a Agnes, nenápadná samotářka, která je do Elin tajně zamilovaná. Shodou okolností spolu děvčata zažijí úžasný večer, avšak Elin si odmítá připustit, že by mohla city Agnes opětovat.

Technické provedení

Na disku jsou k dispozici původní švédské znění a český dabing v mixu Dolby Digital 2.0 a české titulky. Disk je bez bonusů.

Láska je láska - DVD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Nákupem přes naše sponzorované odkazy neplatíte ani o korunu navíc, najdete si vždy nejlepší cenu na trhu a podporujete chod FandimeFilmu.cz.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest