Justice League 1 a 2: Kdo proti komu

Justice League 1 a 2: Kdo proti komu | Fandíme filmu
Jaké složení bude mít Justice League, proti komu se utká v obou filmech, kdo je natočí a další podrobnosti.

Pokračujeme v představování deseti chystaných komiksových DC filmů. Posledně jsme se podívali na samostatnou Wonder Woman, teď je na řadě Justice League. Lépe řečeno Justice League Part One a Justice League: Part Two.

Už v minulosti se šuškalo o tom, že Warner plánuje točit své komiksové filmy jako sérii na pokračování a minimálně dvojdílná Justice League tuhle zmínku potvrzuje. Dříve se měla Justice League točit naráz s Batman v Superman: Dawn of Justice, teď se zase hovoří o tom, že se budou naráz připravovat obě části Justice League. Oba dva filmy natočí Zack Snyder, režisér Muže z oceli a Batman v Superman, a scénáře (který podle Jasona Momoy, představitele Aquamana, zatím není hotový) píše Chris Terrio, spoluautor Batman v Superman a autor Affleckova Arga.

Zatímco Muž z oceli měl za úkol filmový DC vesmír především otevřít a nenápadně klást nitky, kterých se budoucí snímky chytí, následující filmy už do určité míry tvoří provázanou trilogii. V Batman v Superman se většina členů Ligy objeví poprvé, v Justice League Part One pak uvidíme Batmana, Supermana, Flashe, Aquamana, Wonder Woman a Cyborga, jak spojí síly proti Brainiacovi, jehož má přivábit nouzový signál Supermanovy lodi, který přivedl na Zemi už Zoda v Muži z oceli. Na konci filmu potom má z vesmíru přiletět Green Lantern, aby Ligu varoval před blížícím se Darkseidem! Justice League Part One uvidíme nejspíš 17.11. 2017, Justice League Part Two nejspíš14.6. 2019.

Brainiac je jedním z nejslavnějších Supermanových oponentů a jak už jeho jméno napovídá, jedná se o naprostého génia. Takže nejen, že má sílu na úrovni Supermana, ale také ovládá telekinezi, telepatii, dokáže silou vůle kontrolovat stroje a dovede do nich přenést své vědomí. K dispozici má nepřeberné množství pokročilých technologií a armádu dronů. V některých instancích měla postava organické tělo, v jiných robotické. V komiksech Brainiac pochází z planety Colu, sbírá civilizace a chce si do své sbírky zmenšit i tu naši. 

Darkseid je temný bůh, oplývá nadlidskou silou, metá z očí smrtící paprsky a je prakticky nezničitelný, takže i nejsilnějším členům Justice League by byl více než důstojným oponentem. Nicméně Darkseidovo kouzlo tkví především v tom, že se přímé konfrontaci vyhýbá. Je to mistrný manipulátor, který rád tahá za nitky v pozadí a rozsévá strach a zmar do lidských srdcí.

Zdroje: Badass Digest, THR

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest