Ben Hur našel režiséra i samotného Ben Hura

Ben Hur našel režiséra i samotného Ben Hura | Fandíme filmu
Velkolepého eposu se chytil naspeedovaný videoklipař.

O tom, že se chystá remake amerického velkofilmu Ben-Hur z roku 1959, který otřásl Oscary, jsme vás již informovali. Adaptace románu Lewa Wallaceho o židovském princi, který se ocitne v otroctví, má kromě dvou herců potvrzené také jméno režiséra. Jeho volba je více než překvapivá.

Na režisérskou stoličku se totiž posadí Timur Bekmambetov. Ano – ten samý chlápek, který stojí za akčními šílenostmi Wanted a Abraham Lincoln: Lovec upírů. Nečekejte ale, že plánuje provést to samé s i s touto klasikou. Naopak, nová adaptace má být věrnější knižní předloze, než již zmíněný Ben-Hur z roku 1959. Soustředit se tedy má na přátelství a pozdější nevraživost mezi Ben-Hurem a vůdcem Římských legií Messalou. Messala byl Ben-Hurovým přítelem, ale během let se názorově rozešli. Messala inklinoval k Římské říši, Ben-Hur naopak podporoval svobodu židovského lidu. Vše zajde tak daleko, že hrdinu jeho někdejší přítel zradí a Ben-Hur je uvrhnut do otroctví. Vedlejší linka by se měla věnovat Ježíšovi, kterému Ben-Hur několikrát zkříží cestu. Bude zajímavé sledovat Bekmambetovu režii ve vážnějším filmu, než jsme si u něj zvykli. Kromě obrovského smyslu pro humor má totiž režisér v malíčku i parádní akci a na výbornou zvládá i vizuální stránku.

Původně byl do hlavní role zvažován anglický herec Tom Hiddleston, kterého si lidé zamilovali jako marvelovského zloducha Lokiho. Ukázalo se ovšem, že jeho rozvrh je nejspíš opravdu nabitý k prasknutí a na Ben-Hura v něm již není místo – Tom Hiddleston nedávno ukončil natáčení hororu Crimson Peak, hned na to se vrhl na film Me Before You a do toho ještě pracuje na životopisném snímku I Saw the Light, o country legendě Hanku Williamsovi. Aby toho neměl málo, hraje ještě ve filmu High-Rise po boku Luka Evanse a poslední zprávy hlásí, že jej uvidíme i ve Skull Island.

Na jeho místo se tak postaví mnohem méně známý Jack Huston (Špinavý trik, Boardwalk Empire). Tohoto herce uvidíme i ve filmu Pride, prejudice and zombies (pokud nakonec skutečně dojde k jeho realizaci). Jack Huston byl původně zvažován i do role Messaly, Bekmambetov ale rozhodl, že se pro hlavní roli se hodí lépe. Ben-Hurův nepřítel tedy stále zůstává neobsazený. Špitá se o tom, že by se do něj mohl převtělit další anglický herec – Toby Kebbell (RocknRolla, Úsvit planety opic). Zápornou roli dostal také v nové verzi Fantastické čtyřky, jako Dr. Doom. Druhý potvrzený herec je pro tuto chvíli Morgan Freeman. Ten se zhostí role Ildarina, muže, který z Ben-Hura udělá v aréně šampióna.

Na scénáři pracoval Keith Clarke (Útěk ze Sibiře), revizi provedl oscarový scenárista John Ridley (12 let v řetězech). Natáčení je naplánováno na začátek příštího roku, takže další obsazení by mělo být ohlášeno relativně brzy. Premiéra je ohlášená na 26. 2. 2016.

Zdroje: Collider, Deadline, Deadline II, Variety

Ben Hur

19.08.2016 | USA
Akční, Dobrodružný, Drama, Historický
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest