Total Recall remake - Velké preview

Total Recall remake - Velké preview | Fandíme filmu
Legendární sci-fi Paula Verhoevena se dočká remaku. Jak se bude od originálu lišit? Kdo ho má na svědomí? A kdo si v něm zahraje?

VAROVÁNÍ! Článek obsahuje spoilery k původnímu filmu Total Recall!

Total Recall je nekompromisní sci-fi, které v roce 1990 natočil Paul Verhoeven na motiv povídky Philipa K. Dicka. Arnold Schwarzenegger v něm hrál Douga Quaida, dělníka, který si místo klasické dovolené pořídí u společnosti Rekall falešné vzpomínky na své špionážní dobrodružství na Marsu. Během procedury ale vyjde najevo, že s jeho pamětí už někdo v minulosti manipuloval, a že by tajným agentem mohl být doopravdy. Okamžitě ho začnou pronásledovat nepřátelští agenti a Quaid zjišťuje, že byl v minulosti na Marsu zapleten do rebelského odboje proti zdejšímu despotickému vládci Vilosi Cohaagenovi. Proto se na rudou planetu vypraví, aby zjistil, kdo vlastně je a popřípadě tyranovi zatnul tipec.

Tam se však dozví, že se ve skutečnosti jmenuje Hauser, že s Cohaagenem spolupracuje, a že si vzpomínky nechal vymazat dobrovolně, aby parťáka dokázal dovést na stopu šéfa rebelů Quata. Když se Quaid svému starému já vzepře, následuje samozřejmě akční finále a boj o holý život. Celý příběh je  Verhoevenem prezentovaný tak, aby si divák nikdy nebyl úplně jistý, zda se události doopravdy staly, anebo se jedná pouze o virtuální vzpomínku. A chystaný re
make by se rád daleko víc držel původní povídky Zapamatujeme si to za vás se slevou, kde je to s mazáním a implantováním paměti celé ještě trochu zamotanější

Spíše než slovíčkem remake se však tvůrci zaklínají souslovím „současnější adaptace Dickovy povídky“, které by se sice chtěli držet věrněji než Verhoevenův film, ale na druhou stranu v novince nebudou žádné lety do vesmíru. Místo Země a Marsu budou ve filmu figurovat dvě pozemská impéria – Euroamerika a Nová Shanghai. Podle zveřejněné synopse bude Douglas Quaid pracovat jako dělník v Nové Shanghai, aby posléze začal věřit, že je vládní špion. I když si nebude jistý, za kterou stranu. A lídr Euroameriky Vilos Cohaagen bude pod záminkou ochrany občanů své země tajně připravovat invazi k protinožcům. Vize budoucnosti by měla být velice realistická a tak nějak logicky vycházet z toho, co známe již dnes. Mimo jiné máme čekat přeplněná velkoměsta vyhnaná do výšky a originální způsob přepravy z jedné strany planety na druhou.

 

Kdo je za remake odpovědný?

Nápad zremakovat kultovní Total Recall dostal zkraje roku 2009 producent Neal H. Moritz, který nám přinesl třeba Rychlou a zběsilou pětku a momentálně připravuje ještě novinku Bryana Singera Jack the Giant Killer. Remake chystá vtipně pod hlavičkou Original Pictures, distribuovat bude Sony. Natáčí se od května v kanadském Torontu, na podzim by mělo být hotovo a příští rok v srpnu nás čeká premiéra. Film nebude 3D a podle jednoho zdroje na jeho výrobu padne rovných 200 milionů dolarů. Oficiálně je potvrzené jenom to, že film bude stát „podstatně víc než Green Hornet“ (ten stál 120 milionů).

Režii dostal na starost Len Wiseman, což mnohým přidělává vrásky. Na jednu stranu se sice dušuje, že ho Dickem vytvořený svět vždycky fascinoval a už se nemůže dočkat, až se do něj hlouběji ponoří, ale pořád je to Len Wiseman, tvůrce celkem chladně přijatých prvních dvou Underworldů. Pravda, taky natočil celkem povedenou čtvrtou Smrtonosnou past, ale obavy přetrvávají.

Scenáristicky jsou pod filmem podepsaní Kurt Wimmer (momentálně má na starosti druhý díl Salt s Angelinou Jolie v hlavní roli) a Mark Bomback, který pro Wisemana napsal už Smrtonosnou past 4 a s producentem Moritzem momentálně pracuje na Jacku the Giant Killerovi. Výsledek po obou pánech doladil James Vanderbilt, který napsal právě chystaného Amazing Spider-Mana, ale má na triku takové pecky, jako jsou Fincherův Zodiac nebo Begovo Vítejte v džungli.

 

Herecké obsazení

  • Doug Quaid: Hlavní roli po Arnoldu Schwarzeneggerovi převzal Colin Farrell, což může být po skalní fanoušky originálu zvláštní volba, ale realističtější, méně karikaturní adaptaci Dickovy povídky má osazení dramatického herce svou logiku.
  • Vilos Cohaagen: Ústředního záporáka ztvární Bryan Cranston, kterého můžete znát především ze seriálu Breaking Bad. O jeho postavě toho zatím víme asi nejvíc. Cranston v jednom z rozhovorů detailně popsal svůj vztah s Hauserem (Quaidovo alter-ego): Hauser byl jeho chráněnec, byl pro něj jako syn. Takže když se ho snaží polapit, jedná s ním spíš jako s neposlušným teenagerem, v žádném případě mu nechce ublížit. Tvrdé pokárání plně postačí. A pokud by Hauserova poslušnost měla dojít do bodu, kdy už pokárání stačit nebude, Vilosovi to zlomí srdce.
  • Melina: Rebelku, se kterou si hlavní hrdina něco začne, si zahraje Jessica Biel, která se sice řadě mužů líbí, ale z profesního hlediska je taková nemastná neslaná.
  • Lori: Quaidovu zrádnou manželku, kterou v originále hrála Sharon Stone, ztvární Kate Beckinsale, manželka režiséra Wisemana, kterou proslavila především série Underworld. Herecky na tom není o moc lépe než Jessica Biel, ale akci zvládá bez potíží, to máme ověřené.
  • Quatto: Vůdce rebelů (V originále mutant složený ze dvou lidí) by si mohl zahrát Bill Nighy.
  • Bob McLane: V původním filmu je McLane obchodní zástupce firmy Rekall, který Quaida přesvědčí, aby si pořídil virtuální vzpomínku. Hrát ho bude John Cho.
  • Postavu nejlepšího McQuaidova přítele si zahraje nepříliš známý Bokeem Woodbine
  • A na závěr je tu tajemné cameo, které ve snímku dostal Ethan Hawke. Zatím o něm víme akorát to, že jde o pětistránkový monolog.

 

Na jednu stranu bychom mohli remake šmahem odmítnou, protože Verhoevenova klasika je podle mnohým naprosto výtečná. Navíc osoba režiséra Wisemana vzbuzuje jisté obavy. Když si ale odmyslíte značku Total Recall, zůstane vám vysokorozpočtové sci-fi plné dobrých herců (a hezkých hereček). A takových je v poslední době jako šafránu, takže není důvod, proč nedoufat.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest