Battlestar Galactica: Bryan Singer chystá remake

Battlestar Galactica: Bryan Singer chystá remake | Fandíme filmu
Může se talentovaný režisér vyrovnat kultovnímu seriálu Ronalda D. Moora?

Bryan Singer má momentálně dokončuje fantasy Jack the Giant Killer a vždycky si najde chvilku k zprodukování dalších X-Menů, ale až dostříhá „Jakuba Obrobijce“, bude potřebovat nějakou novou zábavu. Chvíli to vypadalo, že by mohl natočit remake Excaliburu Johna Booremana, ale nakonec se studio Warner Bros. rozhodlo dát přednost jinému artušovskému příběhu – Artušovi a Lancelotovi (Arthur & Lancelot) z dílny Davida Dobkina. Singer nesmutnil a plynule přešel ke svému dalšímu plánovanému projektu: K remaku Battlestar Galactiky.

A Singer si rozhodně nevzal malé sousto. Battlestar Galactica už se jednoho remaku dočkala, když stařičký seriál ze sedmdesátých let v roce 2004 s velkou slávou restartoval Ronald D. Moore. Z jeho verze Galactiky se stal kultovní hit, který patří mezi to nejlepší, co pro televizní obrazovku vzniklo. Z laciné sci-fi pohádky pro dospělé udělal Moore komplexní politické drama, plné morálních dilemat, filosofických otázek a propracované mytologie. Zatím ale vše naznačuje tomu, že s ultimátní Moorovou verzí nebude mít Singerův film vůbec nic společného. Místo toho si pouze vezme základní myšlenku z původního seriálu a začne od nuly.

Hlavní zápletkou původního (i nového) seriálu je válka lidí s vyvinutými roboty, zvanými Cylony, na jejímž konci stojí lidstvo na pokraji vyhynutí. Z celého našeho pokolení zbývá toliko posádka jedné lodi, bitevníku Galactica, která se snaží přeživší dopravit na nějaký odlehlý konec vesmíru, kde by mohli v úkrytu začít znovu žít. Jenže Cyloni jsou jim v patách a snaží se svou genocidu dokončit. Scénář připravuje John Orloff, který o sobě sice tvrdí, že je velkým fanouškem Galactiky, ale zatím se v příliš dobrém světle nepředvedl. Na kontě má slaboučkou Legendu o sovích strážcích nebo Emmerichova Anonyma, o kterém se ze zahraničí proslýchá, že je poněkud překombinovaný. Nerad bych maloval čerta na zeď, ale mám takovou obavu, že minimálně fanoušci Moorovy Galactiky se budou spíš než na Singerův film, těšit na chystaný seriál Blood and Chrome.

Zdroje: Deadline, SFX

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest