10 nejlépe placených hereček roku 2013

10 nejlépe placených hereček roku 2013 | Fandíme filmu
Po nejlépe vydělávajících hercích jsou tu i nejzazobanější hollywoodské dámy.

Uplynul další rok a miliardový business se nezadržitelně točí dál. Letošní žebříček nejlépe vydělávajících hereček Hollywoodu časopisu Forbes nenachystal žádné výrazné překvapení. Prim povětšinou hrají herečky spojené s finančně úspěšnými frančízami. Opět se potvrzuje dlouhodobý trend, kdy jsou v příjmech na hlavu výrazně upřednostňováni muži, kteří si ze společného koláče berou podstatně vyšší částky, než jejich herecké kolegyně. Mužská první desítka si přišla v souhrnném součtu na 419 miliónů dolarů, zatímco nejlépe placené herečky si na své konto připsaly „pouze“ 229 milionů. A kdo že letos získal pomyslnou korunu?

1. Sandra Bullock ($51 miliónů) sedí na trůnu s královským náskokem. Sci-fi Gravitace je v jejím podání onewoman show. Riskantní snímek s více než 100 milionovým rozpočtem se tvůrcům bohatě vyplatil a s celkovými tržbami přesahujícími 700 milionů a sedmi oscarovými soškami se jednalo o jeden z nejúspěšnějších filmů loňského roku.

2. Jennifer Lawrence ($34 miliónů) je tváří jedné z nejúspěšnějších adaptací knižních románů pro dospívající – Hunger Games. Akční hrdinka se letos objevila také v komiksovém hitu X-Men: Budoucí minulost a zlodějském dramatu Špinavý trik, za který si odnesla oscarovou nominaci.

3. Jennifer Aniston ($31 miliónů) prožívá jednoznačně zlaté období své kariéry. Vysoké příjmy jí zajišťují role v nízkorozpočtových komediích jako jsou Millerovi na tripu nebo Šéfové na zabití. Stabilním zdrojem příjmů jsou také reprízy legendárního seriálu Přátelé.

4. Gwyneth Paltrow ($19 miliónů) se po nějaké době vrací zpět do elitní desítky díky štědrým smlouvám s prestižními obchodními značkami. Většinu jejího příjmů ale tvořil největší hit loňského léta Iron Man 3.

5. Angelina Jolie ($18 miliónů) loni vystoupala na úplný vrchol žebříčku, letos se musí spokojit s tím, že uzavírá nejlepší pětici. Známé aktivistce v boji za lidská práva se podařilo toto léto vytáhnout ze šedi průměru pohádku Maleficent – Královna černé magie.

6. Cameron Diaz ($18 miliónů) v poslední době rozhodně neboduje u filmových kritiků, ale jejím fanouškům to, zdá se, nevadí. Její komedie Jedna za všechny utržila celosvětově 190 miliónů a při čtyřicetimilionovém rozpočtu tak jistě vykouzlila hlavounům od Sony na tváři pořádný úsměv.

7. Scarlett Johansson ($17 miliónů) těží z výhodných marketingových kontraktů a postavy Černá vdova, špiónky pravidelně se objevující v komiksových hitech od Marvelu.

8. Amy Adams ($13 miliónů) toho stihla za posledních 12 měsíců opravdu hodně. Před kamerou se objevila jako Lois Lane v Muži z oceli, po boku Joaquina Phoenixe v nápaditém snímku o umělé inteligenci Her a jako třešničku na dortu získala svou pátou oscarovou nominaci za Špinavý trik.

9. Natalii Portman ($13 miliónů) může stejně jako v případě jejího hereckého partnera Chrise Hemswortha těšit finanční úspěch Thora s podtitulem Temný svět. Letos také poprvé zkusí režii ve snímku A Tale of love and Darkness.

10. Kristen Stewart ($12 miliónů) si v současné době snaží vybudovat kariéru nezávisle na své nejslavnější roli Belly z upírské romance Stmívání. V nejbližší době bychom ji měli vidět po boku Jesseho Eisenberga v American Ultra a s Julianne Moore v Still Alice.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest