10 nejlépe placených herců roku 2013

10 nejlépe placených herců roku 2013 | Fandíme filmu
Kteří hollywoodští herci za poslední rok nejvíc vykrmili svá už tak dost tučná konta?

Rok se s rokem sešel a je tady opět prestižní žebříček nejlépe placených herců amerického časopisu Forbes. Jako obvykle byli k jeho tvorbě přizváni filmový agenti, producenti, právníci a další profese, které se v průmyslu pohybují. Celkové příjmy za období červen 2013 až červen 2014 jsou před započtením daní a poplatků filmovým agentům.

Stejně jako před rokem ho z větší části okupují staré známé tváře. Loňské vítězství obhájil s naprosto totožnou sumou představitel komiksového Iron Mana Robert Downy Jr.. S pořádným odstupem se mu dívá na záda hvězda akčních filmů Dwayne Johnson, který si polepšil z loňského pátého místa. Na bronzové pozici se umístil Bradley Cooper, pro kterého je to první účast v elitní desítce. Podívejte se sami, kdo všechno se letos do vybrané společnosti dostal.

1. Robert Downey Jr. ($75 miliónů) dostal u Marvelu přezdívku pan nepostradatelný. Už několikrát probleskla médii zpráva, že Disney (vlastník Marvelu) se ve finančním ohodnocení svých největších hvězd drží dost zkrátka. To ovšem není případ charismatického představitele Tonyho Starka. Za svůj úspěch vděčí především třetímu pokračování Irona Mana, které v roce 2013 utržilo 1,2 miliardy USD.

2. Dwayne „The Rock“ Johnson ($52 miliónů) se napevno usadil v nejvyšší hollywoodské lize. G.I. Joe nebo Fast and Furious mu zajistily status hvězdy první velikosti, která je bez problémů schopná unést na svých bedrech celý film. V příštím roce se na něj můžeme těšit v katastrofickém dramatu San Andreas.

3. Bradley Cooper ($46 miliónů) spolehlivě balancuje mezi nízkorozpočtovými snímky (Špinavý trik, Silver Linings Playbook), které mu vynesly dvě nominace na Oscara, a lukrativními rolemi v letních blockbusterech (Hangover 3, Guardians of the Galaxy).

4. Leonardo DiCaprio ($39 miliónů) vyniká svou schopností proměnit filmové látky pro dospělé publikum ve finanční hity, které jsou schopny utržit v kinosálech stovky miliónů dolarů. Vlk z Wall Streetu utržil celosvětově téměř 400 miliónů a získal 5 nominací na Oscara.

5. Chris Hemsworth ($37 miliónů) dostal konečně od studia přidáno. Pokračování příběhu severského poloboha Thora utržilo o téměř 200 miliónů více než jeho předchůdce a svému představiteli zajistilo pozici v elitní pětce.

6. Liam Neeson ($36 miliónů) pluje po většinu času mimo hledáček velkých medií, ale pořád zůstává jedním ze stabilních mohykánů v době, kdy je stále složitější udělat z menších akčních filmů pořádný hit. S brzkým příchodem Taken 3 si můžete být jisti, že jeho pozice zůstane stejně neochvějná jako doposud.

7. Ben Affleck ($35 miliónů) se může těšit na zlaté časy. Jeho kontroverzní obsazení do role netopýřího muže pravděpodobně vyčarovalo vrásky nejednomu fanouškovi populární komiksové série, ale Afleckovi osobně přistála na účtu tučná suma a s ní i jistota, že s ním Warner počítá dlouhodobě.

8.  Christian Bale ($35 miliónů) pověsil kariéru temného ochránce Gothamu na hřebík, ale z pracovního vytížení rozhodně neslevil. Letos obdržel oscarovou nominaci za Špinavý trik a příští rok se na něj můžeme těšit v biblickém příběhu Exodus v režii Ridleyho Scotta.

9. Will Smith ($32 miliónů) je zpátky a opět ve formě. Jeho poslední snímek After Earth sice propadl u kritiků i v zámořských kinosálech (utržil pouhých 60 milionů), ale ve zbytku světa si připsal úctyhodných 180 miliónů dolarů, což jej zachránilo před finanční katastrofou.

10. Mark Wahlberg ($32 miliónů) stále těží z velkého úspěchu Teda, který utržil přes 550 milionů USD. Nedávno na sebe upozornil ve válečném dramatu Lone Survivor, který si při 40 milionovém rozpočtu, připsal celosvětově solidních 150 miliónů. A co teprve až se zúčtují Transformers 4.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest