Čekají nás hned dvě různé Knihy džunglí

Čekají nás hned dvě různé Knihy džunglí | Fandíme filmu
Kniha džunglí Jona Favreau nabírá obsazení, tu druhou zrežíruje mistr "digitálních převleků" Andy Serkis.

Nově připravovaná adaptace Knihy džunglí začíná mít reálné kontury a nabírá obsazení. Mauglího si zahraje desetiletý Neel Sethi, který jako jediný z hereckého týmu nemá žádné zkušenosti s filmovým průmyslem. Přesto v konkurzu, pořádaného na celém světě, porazil ostatní adepty a zaujal režiséra Johna Favreaua. Ten chválí jeho charisma a instinkty.

Přestože si ve filmu zahraje pouze jediný „živý“ člověk, samotný Mauglí, obsazení hlasové je skutečně hvězdné. Jeho postavu podpoří Scarlett Johansson, která s Favreauem spolupracovala na sérii Iron Man, a to jako krajta Kaa. Dále také držitelka Oscara za film 12 let v řetězech Lupita Nyong’o, v roli vlčice Rakši, které se Mauglího ujala. Vlčí smečku doplní Giancarlo Esposito (Breaking Bad), jehož hlas dá podobu vůdci smečky Akély. Opičí král Ludvík je Christopher Walken (Sedm psychopatů) a sir Ben Kingsley oživí černého partnera se jménem Baghíra, jenž se stane Mauglího přítelem. Přátelského medvěda Balú namluví Bill Murray. Obsazení uzavírá Mauglího nepřítel – tygr Šer Chán. Do této role byl obsazen anglický herec Idris Elba.

Neel Sethi

Favreau slibuje akční film s prvky mystična a všechna tato paráda bude samozřejmě ve 3D. Není ještě jisté, jestli obsazení herci propůjčí pouze své hlasy nebo také pohyby. Nová Kniha džunglí na motivy knihy Rudyarda Kiplinga se v kinech představí 9.10. 2015. A pozor, jak už je v Hollywoodu dobrým zvykem, chystá se ještě jedna Kniha džunglí, nazvaná The Jungle Book: Origins, která bude uvedena 21.10. 2016.

Konkurenční projekt studia Warner Bros. slibuje temnou adaptaci Kiplingovy předlohy. Stěžejními tématy mají být život, smrt a vyobrazení realistického chování skutečných zvířat. Film bude režijním debutem herce Andyho Serkise (Glum v LOTrovi, Caesar v Planetě opic), který jej vyvíjí spolu se svojí performance-capture společností Imaginarium. Serkis už několik let vyvíjí počítačově animovanou Farmu zvířat, díky čemuž jeho tým nabral hromadu praktických zkušeností se ztvárňováním čtyřnohých tvorů. Serkisovou jedinou dosavadní režisérskou zkušeností je vedení pomocného štábu při natáčení Jacksonova Hobita. Scénář napsal Steve Kloves (sága Harry Potter) spolu se svojí dcerou Callie Kloves.

Na kterou Knihu džunglí se těšíte víc?

Zdroje: Variety, Coming Soon, Coming Soon II, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest