Volný pád: Drama o homosexuálních policistech

Volný pád: Drama o homosexuálních policistech | Fandíme filmu
Na naše DVD míří "německá variace na Zkrocenou horu". Pusťte si trailer.

Pánové, znáte ten pocit, když už máte úspěšně zaděláno na potomka a potom vás z ničeho nic při pohledu na jiného chlapa začne šimrat v podbřišku? No, já také ne, ale policista Marc - ústřední postava divácky úspěšného německého filmu Volný pád, který u nás v půlce srpna vyjde na DVD - by o tom uměl vyprávět.

Jeho pád, nebo možná i vzlet, těžko z ukázek posoudit, začne po seznámení s kolegou Kayem. Ze společného času stráveného v práci se vyklube dramatická lovestory dvou mužů, komplikovaná okolnostmi, které ani není nutno popisovat. Vypořádat se s novými city s ohledem na dosavadní život, či vstřebat podobně zapeklitou situace sám před sebou (natož pak před manželkou s dítětem v náručí), to asi není problém řešitelný na počkání.

Z filmového hlediska to však taktéž není právě jednoduchý materiál a ať už se s ním pracuje jakkoli, téma prostě vyvolá různorodé reakce. I v Německu jsou podobná témata do určité míry tabu, tvůrci i tak (nebo právě proto), k látce přistupovali bez zbytečných okolků. A pravděpodobně to zabralo. Doma se Volný pád držel nějaký čas v arthousovém žebříčku na druhé příčce návštěvnosti, hned za Velkým Gatsbym.

Postavu Marca ztvárnil Hanno Koffler, herec Max Riemelt se představil jako Kay. Oba zmínění jsou dobří přátelé a to možná vysvětluje chemii, která dle všemožných ohlasů z hlavních postav vyzařuje. Trojlístek hlavních postav uzavírá Katharina Schüttler v roli Marcovy manželky. Celé to režíroval Stephan Lacant a o svém nízkonákladovém snímku se údajně vyjádřil v tom smyslu, že může být šťastný, že se vlastně dostal do kin. Lacant se postaral i o scénář, na kterém ale spolupracoval s jistým Karstenem Dahlemem, který na základě reálné znalosti situace homosexuálů u policejních složek přišel s námětem.

Volný pád: Trailer s anglickými titulky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest