Ellen Page veřejně odhalila svou homosexuální orientaci

Ellen Page veřejně odhalila svou homosexuální orientaci | Fandíme filmu
Podívejte se na Elleninu emotivní řeč a seznamte se s tematicky příbuzným snímkem Freeheld, kde si Page zahraje hlavní roli.

Ellen Page patří k nejvýraznějším herečkám své generace a pokud tu a tam sledujete její rozhovory, určitě potvrdíte, že lhostejnost nebo přezíravost rozhodně nepatří k jejím vlastnostem. A právě její snaha pozitivně měnit svět kolem sebe byla jedním z důvodů, proč se v pátek rozhodla veřejně odhalit svoji homosexuální orientaci. Herečka byla pozvána na konferenci Time to Thrive, kterou pořádala Human Rights Campaign, organizace bojující ve Spojených státech za práva lidí s menšinovou sexuální orientací. Viditelně nervózní Ellen na pódiu chválila činnost pracovníků organizace a následně promluvila o paradoxu, kdy na konferenci vystupuje jako zástupce prostředí, které veřejnosti podsouvá poměrně nekompromisní standardy toho, co je krása, úspěch a dobrý život. Následoval veřejný coming-out, kdy herečka uvedla, že kvůli svému sociálnímu postavení cítila morální povinnost podpořit další mladé lidi, kteří se se svojí orientací třeba teprve vyrovnávají. Jako další důvod svého přiznání uvedla únavu z věčného skrývání a mlžení. Emotivní řeč si můžete v plné délce přehrát na konci článku.

Ellen Page se narodila v roce 1987 v Kanadě, kde také začala svoji hereckou kariéru. Poprvé na sebe ale širší filmovou veřejnost upozornila až hlavní rolí v americkém thrilleru Hard Candy z roku 2005, kde ztvárnila čtrnáctileté děvče, které se rozhodne na vlastní pěst potrestat sexuálního devianta. Následovala role Kitty Pryde v X-Men: The Last Stand a především úloha Juno, ve stejnojmenné indie dramedii. Těhotná teenagerka s nevšedním slovníkem z Ellen udělala miláčka davů a další zajímavé příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Page si zkusila spolupráci s Christopherem Nolanem či Woodym Allenem a letos ji uvidíme opět jako Kitty Pryde, v X-Men: Days of Future Past.

V létě by měla Page začít natáčet nezávislé drama Freeheld, jež pojednává o lesbickém páru, který bojuje za to, aby mladší partnerka mohla po smrti své smrtelně nemocné přítelkyně pobírat její penzi, podobně jako je to běžné u heterosexuálních párů. Film vychází ze stejnojmenného dokumentu, který v roce 2008 získal Oscara. Ellen je s projektem spojována už od roku 2010, starší partnerku si podle posledních zpráv zahraje Julianne Moore, v další roli uvidíme Zacha Galifianakise. Scénář napsal Ron Nyswaner (Philadelphia), režie se ujme Peter Sollett, od kterého lze doporučit především okouzlující romanci Rande na jednu noc.

Ellen Page na konferenci Time to Thrive

Zdroje: THR, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest