Box Office: Strážci si ohlídali galaxii a kina

Box Office: Strážci si ohlídali galaxii a kina | Fandíme filmu
Marvel dostal druhý letošní pokus, Transformery ale jen tak nepřekoná. Ti si totiž letošní dominanci pojistili miliardou.

Třetí nejlepší premiéra tohoto roku a nejlepší srpnová premiéra v historii patří Strážcům galaxie. Jejich 94 milonů je ukázka profesionálně zmáknuté marketingové kampaně, která dokázala prodat nový komiksový materiál i kvalitně odvedené řemeslo režiséra Jamese Gunna a hereckého ansámblu. Nejvíce si samozřejmě rochní nejmladší a mladší diváci mužského pohlaví, pozadu ale nezůstali ani kritici, kteří vychválili ozvláštnující přístup k žánru. Pár recenzentů by si film vychutnalo trošku v peprnějším podání, na jaké byli od Jamese Gunna zvyklí, avšak s nepřístupným ratingem by se rozhodně nedaly zachraňovat galaxie se stomilionovými otvíráky. (Naši recenzi najdete zde).

Strážci galaxie se tak určitým způsobem stali poslední marvelovskou zkouškou, při které mělo studio prokázat svoje schopnosti. Start nové party, ve které byli největší hollywoodští tahouni na dabujících postech, otvírá komiksovému gigantu dveře do "klubu nezlomných", kde si Disney opečovává třeba Pixar. Další 66 milionů už padlo i ze zahraničí, nezapomínejme ale, že právě tyhle trhy budou hrát v následujících týdnech významnou roli, protože tohle léto není v Americe pro blockbustery nijak přívětivé. Vzpomeňte na podobný start Godzilly nebo druhého Amazing Spider-Mana a jejich unavenou cestu za 200 miliony z Ameriky.

Ránu samozřejmě schytala Lucy, ale ne tak velkou, aby neudělala v druhém týdnu kšeft za 18 milionů. Pro Luca Bessona se stává Scarlett Johansson druhou múzou, protože s dosavadními 80 miliony překonala celkové tržby Pátého elementu (v roce 1997 se 63 mega) a ani nemusela být polonahá jako Milla Jovovich.

Na trojku se dostala druhá novinka tohoto týdne. Životopisný snímek o Jamesovi Brownovi s názvem Get On Up neudělal se 14 miliony takovou díru do světa jako Černobílý svět, 42 nebo Komorník, pořád mu přeci jenom chyběla nějaká výrazná bělošská jména, která by nalákala na tenhle chválený projekt širší divácké skupiny. Takhle si bohužel mladý Chadwick Boseman vylepšil pověst převážně zase jenom u černošského publika. Dělám to pořád a udělám to znovu. Kevina Harta jsem při jeho kasovním vzestupu doporučil Marvelu jako Black Panthera, Chadwick Boseman by si tak mohl střihnout třeba Rage.

Z medailových pozic král funku vyšoupl Herkula, kterého 65% úbytek diváctva sesunul na čtvrtou pozici a nechal mu tam jen 11 milionů. The Rock dostává docela slušnou nakládačku, ale kvůli své postavě a rychlozběsilé sérii se z toho hned otřepe. Film je po dvou týdnech celosvětově těsně nad 100 miliony.

Úsvit planety opic je na 190 milionech a v Americe překročí dvoustovku do týdne. Ve světě jsme na 450 mega. Chlapectví má z Ameriky 7,5 miliony a další nízkorozpočtový film Očista: Anarchie pak 63 milionů. K tržbám prvního dílu jí chybí už jen milion. Celkem s nezájmem proplouvá kiny Woody Allen a jeho Kouzlo měsíčního svitu s víkendovými 700 tisíci dolary. Na druhou stranu se ale hraje zatím jen v 65 kinech.

Transformers: Zánik jsou jinak na miliardě, a to s velkou podporou čínských 300 milionů. V Americe padlo zatím jen 240 milionů. Mark Wahlberg by se měl začít učit kantonštinu a Michael Bay, jak režírovat postavy, aby nezněly jako rasistické stereotypy. Bude se to v pětce hodit.

Richard "Thorin" Armitage příští týden zmizí ze Středozemě a ocitne se V oku tornáda. Větší tržby se ale očekávají od Želv Ninja a možná i pátého dílu Let's Dance.

Zdroj: Forbes

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest