Blade 4: Wesley Snipes vs. fanoušci Twilightu?

Blade 4: Wesley Snipes vs. fanoušci Twilightu? | Fandíme filmu
Wesley Snipes je už nějaký ten pátek venku z báně, prohání se po boku Expendables, ale rád by si střihnul i svoji asi vůbec nejslavnější roli.

Psal se rok 1998 a do kin vrazil Blade. Komiksová postava ze stáje Marvel, která je napůl člověk a napůl upír, dostala filmovou tvář Wesleyho Snipese. Za kamerou tehdy stál Stephen Norrington, který se brzy na to vykašlal na řemeslo po nepovedené adaptaci komiksové Ligy výjimečných. Jeho Blade však byl stylovým pokoukáním, v němž Snipes nekompromisně řezal upíry na cimpr campr.

Po čtyřech letech to vzal do ruky Guillermo del Toro a v novém příběhu se Smrťáky, který byl situovaný do Prahy, nechal krátce nadávat do pí... i Marka Vašuta. Nicméně mezi řádkou upírů se neztratil ani Karel Roden. Del Toro posunul upírskou sérii v zábavnosti ještě o kus dál, se zástupem efektních akčních momentů a větším důrazem na hororový žánr.

V roce 2004 se do třetice režie ujal David S. Goyer, scenárista všech tří dílů. V Blade: Trinity nafasoval upíří bijec lidskou posilu, kterou zastupovali nahláškovaný Ryan Reynolds a schopná Jessica Biel. Roli jeho protihráče ztvárnil Dominic Purcell (Prison Break) jakožto upír všech upírů – Drákula. Žádná velká hitparáda se však tentokrát nekonala a trojka je podle mnohých diváků označována za nejslabší díl trilogie. O dva roky později ještě vznikl televizní seriál, už bez účasti Wesleyho Snipese. Šeptalo se také o potenciálním spin-offu, kde měla dostat vlastní prostor skupinka Nightstalkers, do níž patřili právě Reynolds s Biel. Nikdy na něj nedošlo. Čtyři roky nazpět se ještě Goyer nechal slyšet, že další pokračování by bylo možné, jenže Snipes šel sedět za daňové úniky.

Teď je Wesley už nějaký ten pátek z vězení zpátky a příští měsíc jej uvidíme v Expendables 3. Když byl dotázán, zda by počtvrté vklouzl do koženého kabátu a popadl meč, odpověděl, že by se tomu vůbec nebránil. Ideální by prý bylo, kdyby Blade pronásledoval fanoušky Twilightu. Už ve vší vážnosti ale Snipes také prohlásil, že dokonce zaslechl nějaké drby o tom, že by mohl dostat ještě jednu šanci. Práva na postavu se však už před nějakou dobou vrátila Marvelu a není zřejmé, zda by studio chtělo na starší filmy jakkoliv navazovat nebo raději začne znovu a po svém. Za co byste rádi byli vy? Chtěli byste vidět znovu Wesleyho porcovat upíry, nebo byste v roli Bladea viděli raději někoho jiného?

Zdroje: EW, MTV 1 a 2, Joblo

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest