Hobit 3: Nová fotka s Gandalfem a Bardem

Hobit 3: Nová fotka s Gandalfem a Bardem | Fandíme filmu
A chystají se dva životopisné filmy o J.R.R. Tolkienovi, autorovi Hobita a Pána prstenů.

Očekáváme, že první teaser trailer na Hobita: Bitvu pěti armád uvidíme v rámci letošního Comic-Conu, kam se středozemské společenstvo po roční pauze opět vypraví. Dnes pro vás máme alespoň jednu z prvních fotek z filmu, na které společně pózují Gandalf (Ian McKellen) a Bard Lučištník (Luke Evans). Uznáváme, že jedna fotka je poměrně málo, a proto přidáváme informace o chystaných životopisných filmech, které se mají zaměřit na profesora J.R.R. Tolkiena, autora všech příběhů ze Středozemě a dalších literárních děl.

Již od loňského podzimu se chystá snímek nazvaný jednoduše Tolkien, který chce ukázat klíčové aspekty autorova života a vliv, který měly na jeho literární dílo. Neměla by chybět formativní léta strávená na vysoké škole ani zážitky z první světové války, ve které byl nasazen. S malou produkcí studia Fox Searchlight je v tuto chvíli spojován pouze málo známý scenárista David Gleeson, údajný velký Tolkienův obdivovatel.

V kinech by první film mohl předběhnout nezávislý snímek Tolkien & Lewis, který se chce zaměřit na vztah Tolkiena s nemenším literárním velikánem, C.S. Lewisem, autorem Letopisů Narnie. Snímek se má ze značné části odehrávat na počátku druhé světové války, kdy Tolkiena pronásledovaly vzpomínky na hrůzy první války a Lewis zažíval kvůli svým náboženským postojům potíže v osobním i pracovním životě. Oba dva kolegové se nakonec díky nepřekonatelným náboženským rozporům přestali přátelit a film má obecně cílit především na silně věřící publikum. V ideálním případě by měl jít film do kin během příštích velikonoc a režírovat jej bude, možná lehce překvapivě, Simon West (Con Air, Expendables 2).

Co vy na to? Podívali byste se v kině na životní příběh téhle literární legendy? Osobně jsem se zaujetím přečetl Tolkienovu biografii od Humphreyho Carpentera (vyšla i česky, doporučuji), ale nějak si nedovedu představit, jak by jeho příběh fungoval na filmovém plátně. John Ronald Reuel byl poměrně klidný člověk, zajímavý spíše pro své myšlenky než činy.

Zdroje: CBM, LA Times, THR, Wikipedia

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest