Do českých kin vstupuje oceňovaná Ida

Do českých kin vstupuje oceňovaná Ida | Fandíme filmu
Víra, láska, dávná tajemství a světské neřesti se střetávají v chváleném polském dramatu.

Do českých kin přichází právě dnes Ida a s sebou si nese mnoho pozitivních ohlasů z evropských a amerických filmových festivalů. To, co kritiky a diváky nadchlo, bude bezpochyby práce polského, umělecky cítícího režiséra, Pawła Pawlikovskeho, který má zkušenosti z dokumentárního filmu, z filmů evropských a také z amerických, ve kterých s ním spolupracovali třeba Ethan Hawke a Kristin Scott Thomas ve filmu Žena z pátého patra, či Emily Blunt ve filmu Moje léto lásky.

Černobílým snímkem Ida se Pawlikowski tematicky vrací do své domoviny, kde žil do svých čtrnácti let. Titulní postavu v dramatu odehrávajícím se v poválečném Polsku dostala absolutně neznámá Agata Trzebuchowska. Ta se jako neherečka do obsazení nachomýtla spíše náhodou, když jí polská režisérka Malgorzata Szumowska po náhodném setkání podsunula právě režisérovi Pawlikovskemu. Druhé hlavní role, okolo které se bude děj točit, se zhostila zkušená herečka Agata Kulesza, která má na kontě už desítky domácích filmů a seriálových účastí.

Zjevně ponuré dílo, zakládající si na síle jednoho historického období a výřečnosti jednotlivých obrazů, bude vyprávět příběh osiřelé dívky Anny, které před tím, než se stane jeptiškou, vyhledá svoji jedinou žijící příbuznou. Dle oficiální synopse, bude následovat střet dvou světů, rozlišných ideálů a značně rozdílných pohledů na život. Anna tak zjistí mnohem více, než jen to, že její skutečné jméno je Ida. To nám ukazuje i trailer, ze kterého sálá vážnost a naléhavá touha poznat svou minulost. Ve slovenských kinech se film představí 11.9..

Ida: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest