X-Men: Budoucí minulost v prodlouženém sestřihu?

X-Men: Budoucí minulost v prodlouženém sestřihu? | Fandíme filmu
Vystřižená Rogue by se mohla vrátit zpátky do filmu.

Během příprav X-Men: Budoucí minulost se hodně mluvilo o vystřižených scénách, které filmaři slíbili zařadit jako bonus na DVD/Blu-ray. Teď se na profilu @ShuDonner objevila zpráva, že máme letos očekávat vydání rozšířeného sestřihu filmu, který bude vynechané scény obsahovat. Pokud vás vidina rozšířeného sestřihu filmu láká, nejásejte předčasně, kolem zprávičky panuje celá řada otazníků. 

Tak zaprvé se mi nepodařilo ověřit, zda twitterový účet @ShuDonner vůbec patří x-menovské producentce Lauren Shuler Donner. Lze o tom pochybovat. Pokud patří, tak je třeba mít na paměti, že producentka neohlásila rozšířenou verzi přímo, pouze odpovídala na dotaz jednoho z čtenářů. Čili mohlo dojít k nedorozumění. Zúčastnění filmaři navíc vždycky tvrdili, že rozšířená verze filmu nebude, vystřižené scény vyjdou pouze jako bonusy na DVD. Tvůrci samozřejmě mohli změnit názor nebo podlehnout tlaku studia Fox, které by jistě rádo na DVD vydalo pořádný tahák. Jenže je to jen pár dní, co režisér Bryan Singer dal vědět fanouškům, že natáčí audio-komentář k vystřiženým scénám. O rozšířeném sestřihu se nezmínil ani slovíčkem, jasně mluvil o vystřižených scénách. V tomhle konkrétním případě tedy platí, že rozšířený sestřih není vyloučený, ale dokud nebude oficiálně oznámen, nemá smysl se na něj těšit.

A jaké scény vlastně byly vystřiženy a proč? Nejvíc se toho namluvilo o desetiminutové sekvenci, ve které se objevila Rogue (Anna Paquin). Scenárista Simon Kinberg scénu napsal proto, aby starého Profesora X (Patrick Stewart) a starého Magneta (Ian McKellen) poslal ještě na jednu společnou misi. Zraněné Kitty Pride (Ellen Page) měly začít docházet síly, a tak se dva staří přátelé museli vydat zachránit uvězněnou Rogue, která by namísto Kitty udržela Wolverinovo vědomí v minulosti. Protože ale celá sekvence neměla prakticky žádný význam pro zbytek děje, odváděla pozornost od hlavních událostí a dále navyšovala už tak mohutnou stopáž, rozhodli se ji filmaři vypustit. Úryvek scény je vidět v traileru, zhruba v čase 1:39.

X-Men: Budoucí minulost - Trailer

Zdroje: ShuDonner, Bryan Singer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest