X-Men: Apocalypse - Čeká nás jaderná válka?

X-Men: Apocalypse - Čeká nás jaderná válka? | Fandíme filmu
A vrátí se Bryan Singer jako režisér filmu?

Předem vás musím upozornit, že na následujících řádcích najdete moji soukromou teorii, která sice vychází z dostupných faktů, ale rozhodně nejde o žádnou oficiální synopsi filmu. O X-Men Apocalypse zatím víme tolik, že se děj bude odehrávat v roce 1983, jako padouch se v něm objeví prastarý mutant Apocalypse, film se bude volně inspirovat komiksovým příběhem Age of Apocalypse a čeká nás destrukce masivních rozměrů.

Všechny dosavadní x-menovské filmy s mladším obsazením vždy nabízely alternativní pohled na skutečné historické události. V První třídě mutanti zastavili kubánskou raketovou krizi, v Budoucí minulosti se otřeli o válku ve Vietnamu a klíčová scéna se odehrála během uzavírání pařížských dohod, které válku ukončily. Obě události úzce souvisí se studenou válkou. Pokud by se jí scenáristé inspirovali i nadále, mohli by si vzít do parády falešný poplach sovětského obranného systému.

Ten v září roku 1983 nesprávně vyhodnotil, že na SSSR míří pět amerických jaderných střel. Kdyby nebyla chyby systému včas odhalena, vyslal by Sovětský svaz odvetnou salvu, která by rozpoutala skutečnou jadernou válku se zničujícími následky. Připomínáme, že film slibuje masivní destrukci, žánrově se má jednat vyloženě o katastrofický film. Záporák Apocalypse považuje většinu živých tvorů za podřadnou a vyhubení hodnou. A konečně v komikse Age of Apocalypse dojde k jadernému útoku na celou řadu zemí a následné odvetě vůči padouchem ovládaným Spojeným státům americkým. Co vy na to? Jsem vedle jak ta jedle? Nebo je šance, že se v X-Men: Apocalypse dočkáme jaderné války?

Dále je pořád otázkou, zda se jako režisér vrátí Bryan Singer. Ten dovedl X-Men: Budoucí minulost ke kolosálnímu úspěchu, když film v kinech utržil o čtvrt miliardy víc, než kterýkoliv jiný dosavadní díl série a pro X-Men: Apocalypse pomáhá připravovat scénář. Jeho režisérské angažování se tedy jeví jako logická varianta. Server Radar Online však tvrdí, že studio Fox neví, zda chce ve spolupráci pokračovat, vzhledem k obviněním ze sexuálního zneužívání, kterým Singer momentálně čelí. Radar Online je sice bulvární web, ale i kdyby si zprávu vymyslel, není zcela vyloučené, že Fox určité pochybnosti má. Singer se kvůli obavám z negativní publicity neúčastnil propagace X-Men: Budoucí minulost a soudní řízení stále není uzavřené.

Zdroje: Q&A with Jeff Goldsmith, The Daily Beast, Radar Online

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest