Planet Hulk? Zatím ne.

Planet Hulk? Zatím ne. | Fandíme filmu
Na populární hulkovský příběh je zatím brzy, přesto je Hulkova budoucnost doširoka otevřená. Pomáhá i Andy Serkis, přeborník na motion-capture.

Kdykoliv se mluví o dalším samostatném filmu s Hulkem, fanoušci okamžitě zatouží po adaptaci populárního příběhu Planet Hulk, kde se zelený hromotluk natolik utrhne ze řetězu, že jej nakonec kolegové musí vystřelit ze Země do hlubin vesmíru. Hulk se dostane na planetu Sakaar, kde zápasí v aréně jako gladiátor a následně vede lidové povstání proti tyranskému vůdci. Podle hrdinova představitele Marka Ruffala je ale na podobný příběh příliš brzy. Planet Hulk je celá čistě jenom o Hulkovi a podle herce předtím potřebujeme dostat víc Bruce Bannera, Hulkova lidského alter ega.

Natočit dalšího samostatného Hulka je ale pořád poměrně komplikovaný problém, i když ledy viditelně tají. Ruffalo připomíná, že s Bannerem je ta potíž, že dělá všechno proto, aby se v Hulka nezměnil. Koukat dvě hodiny na hrdinu, který se někde ukrývá a nechce nám předvést to, kvůli čemu jsme přišli do kina, by nebyla zrovna zábava. Už od Avengers se ale Banner snaží sám sobě postavit, získat kontrolu. Hulk se Bannera obává a právě vztah obou dvou identit stojí podle Ruffala za prozkoumání. Nové technologie k tomu navíc dávají prostředky.

V současnosti není problém zobrazovat v realném čase na monitoru motion-capture, tedy technologii, která zaznamenává pohyby herce, jehož vzhled bude později digitálně upraven. Mark Ruffalo hraje Hulka v šedivém „pyžamu“ s hromadou senzorů a okamžitě může vidět, jak budou zhruba vypadat v hotovém filmu jeho pohyby. V blízké budoucnosti už bude možné v reálném čase na place sledovat i performance capture, tedy technologii, která zaznamenává kompletní herecký výkon, včetně mimiky obličeje. Mark zahraje Hulka a hned společně s režisérem na monitoru bude moci zjistit, jak ve scéně působí a co by měl popřípadě jako herec změnit. Pro herce, kteří hrají nejrůznější digitální postavy tak už není sebemenší problém, aby se zúčastnili natáčení společně s hlavním štábem a nemusí svou roli dolaďovat později někde v tělocvičně s pomocným režisérem a partou techniků.

Ruffalo doufá, že by se mohl po boku Andyho Serkise stát jedním z průkopníků performance capture. Serkis působí jako Ruffalův poradce, spolu se svojí společností The Imaginarium se podílí na natáčení Avengers: Age of Ultron a ve filmu si dokonce zahraje nějakou blíže nespecifikovanou roli. Serkis je přesvědčen, že s postupujícím vývojem technologií bude moct Mark konečně do kůže zeleného obra pořádně vklouznout a vědět, že výkon na plátně patří skutečně jemu a ne jen partě šikovných animátorů. Což Ruffala hodně uklidňuje do budoucna. Marvelu se upsal jenom kvůli spolupráci s Jossem Whedonem, kterému důvěřuje a ví, že pod jeho režií natočí dobré filmy. Malinko bál doby, až bude jednou Hulka hrát bez Whedona, nicméně po dvou filmech začíná mít Mark pocit, že už postavě položil natolik silné základy, že kdokoliv bude s postavou v budoucnu pracovat, bude na ně muset brát zřetel a bude se muset poradit právě s ním, jakožto s osobou, která zná tuhle verzi Hulka nejlépe.

PS: Ruffalo: naznačil, že bychom Hulka a spol. mohli vidět poprvé na letošním Comic-Conu, kam Marvel přiveze kompletní obsazení Avengers: Age of Ultron.

Zdroje: Collider, Variety, MTV

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest