Carnage: Trailer na novinku Romana Polanského

Carnage: Trailer na novinku Romana Polanského | Fandíme filmu
Roman Polanski natočil chválenou komedii s Kate Winslet, Jodie Foster, Christophem Waltzem a Johnem C. Reillym v hlavních rolích.

Za Romanem Polanskim se neustále táhne stín jeho minulosti, který ho vhání do nových a nových skandálů (většinou jde o pokus konečně ho dostat před soud), ale nás zajímá především jako filmař. Loni se prezentoval s příjemně Hitchkokovským Mužem ve stínu, letos obrátil kormidlo o sto osmdesát stupňů a natočil komedii. Carnage vychází z divadeldní hry God of Carnage a vypráví o dvou rodičovských párech, které se sejdou v jednom New Yorském bytě, aby „civilizovaně probrali“ situaci, kdy jeden z jejich synů udeřil toho druhého klackem do obličeje. Poklidná diskuse ovšem velmi rychle začne nabírat slušné obrátky a dospělí se po chvíli začnou chovat hůř, než děti.

Zápletka dává slušnou výchozí pozici k rozehrání poctivé konverzační komedie a všechno nasvědčuje tomu, že Roman Polanski ji využil naplno. Film sklidil pozitivní ohlasy při svém uvedení na festivalu v Benátkách a na Rotten Tomatoes má momentálně parádních 94 procent. A trailery nadšení recenzentů jenom potvrzují. Na malém prostoru jednoho bytu se Polanskému daří rozehrát poměrně dynamickou taškařici, která od nenápadných sofistikovaných narážek postupně eskaluje až výbuchům dětinsky roztomilého vztekání čtyř rádoby intelektuálních dospěláků. Režiséra samozřejmě hodně drží ústřední herecká čtveřice - Kate Winslet, Jodie Foster, Christoph Waltz a John C. Reilly a hudba Alexandre Desplata, která se svou hravou poťouchlostí čtveřici náležitě vysmívá. Smutnou zprávou bohužel je, že česká premiéra zatím nebyla stanovena.

 

Carnage: Starší trailer

 

Carnage: Novější trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest