Godzilla: Film o filmu, easter eggy a zajímavosti

Godzilla: Film o filmu, easter eggy a zajímavosti | Fandíme filmu
Máme pro vás čtvrthodinový film o natáčení a další videa. K tomu režisér Gareth Edwards odhaluje řadu dalších zajímavostí. AKTUALIZOVÁNO o další video.

AKTUALIZACE: Na konec playlistu přidáváme krátké video o přípravě digitálních triků.

Godzillu už pravděpodobně většina z vás viděla, a tak se nemusíme bát spoilerů a můžeme se pustit do rozebírání příprav a nejrůznějších zajímavostí z natáčení. Dole v playlistu najdete více než dvanáctiminutový film o filmu s českými titulky, přidáváme také video o natáčení hudby, video o natáčení Godzillova řevu a na závěr ještě zdařilý hudební remix. Videa doplňujeme zajímavostmi, které o filmu prozradil přímo režisér Gareth Edwards.

  • Klíčové byly pro Edwardse akční scény. U těch měl jasnou představu, jak budou vypadat a postavil kolem nich celý film. Dialogové scény a vůbec celý zbytek scénáře se neustále vyvíjel, ale filmaři vždycky věděli, jakými body musí příběh bezpodmínečně provést.
  • Proč zemřela postava Bryana Cranstona? Byly k tomu dva základní důvody. Zaprvé filmaři chtěli dát jasně najevo, že nikdo není v bezpečí a stát se může naprosto cokoliv. A zadruhé příběh s živým Joem nefungoval. Když ho scenárista zkusil nechat spolu s vědci, byl jen páté kolo u vozu, když ho nechali ve společnosti syna, působila dvojka jak Sean Connery a Harrison Ford ve třetím Indianovi Jonesovi a Edwards nechtěl mít z filmu komedii.
  • Ve filmu nechybí celá řada easter-eggů. Ford Brody má na terárku napsáno Mothra, což je jméno jednoho z Godzillových nejslavnějších protivníků. V pokoji má dále plakát, na kterém v japonštině stojí „Nechte je bojovat“. Na plakátě jsou vyobrazeny přišery M.U.T.O., nukleární reaktor a most Golden Gate. Ve škole se děti koukají na video o líhnutí motýlů z kokonu a na boku lodi ze závěru filmu je napsáno „Go Whales Tours“. Japonsky se Godzilla řekne Gojira a „jira“ znamená velryba (whale). Na lodi je tedy vlastně napsáno "Godzilla Tours". 
  • Ve filmu je necelých tisíc trikových záběrů, což je zhruba polovina oproti běžnému standardu hollywoodských velkofilmů. Edwards se plácal po zádech, jaký není šikovný a úsporný filmař a myslel si, že všechno půjde jako po másle. Pak mu šéf trikového oddělení prozradil, že průměrná délka jednoho trikového záběru je v Godzillovi oproti standardu více než dvojnásobná...
  • Na filmu se podíleli také Andy Serkis a Frank Darabont. Jak pánové přispěli? Serkis je známý odborník na motion-capture, techniku, při které je výkon herce přenášen na virtuální figuru. Godzilla se animovala ručně, což je poměrně zdlouhavý proces, a tak v závěru horečnaté postprodukce filmaři rádi využili Andyho pomoc a odvolili od něj alespoň některé pohyby monumentálního tvora, jako třeba závěrečný pád nebo pohled na Forda. Režisér a scenárista Darabont (Zelená míle, Vykoupení z věznice Shawshank) se tři měsíce před začátkem natáčení podíval na scénář a mnoho jeho práce prý ve filmu nakonec zůstalo, jmenovitě především asi nejemocionálnější scéna celého filmu, ve které Joe Brody nestihne zachránit svou manželku.

Godzilla: Film o filmu a další videa o natáčení

Zdroj: Empire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest