Metal Gear Solid: Jedna z nejlepších videoher se chystá na plátna

Metal Gear Solid: Jedna z nejlepších videoher se chystá na plátna | Fandíme filmu
Agent Solid Snake už zase slibuje, že se proplíží na plátna kin.

Celosvětově známá konzolová videohra Metal Gear Solid od herní společnosti Konami je jedna z her, o jejíž adaptaci se mluví již poměrně dlouho. Kdysi se kolem projektu pohyboval i režisér Kurt Wimmer (Equilibrium) a dalším zájemcem byl před dvěma roky producent Michael De Luca (The Social Network, Magnolia, Kult hákového kříže), jenže vždycky zůstalo jen u plánů. Teď to však vypadá, že by se bývalému vojákovi, s krycím jménem Solid Snake, mohlo začínat blýskat na lepší časy.

Pokud jste nikdy neměli tu čest si MGS zahrát, pak vězte že jde o stealth akci s chytlavým příběhem, kde se vtělíte do kůže amerického špiona Solida Snakea, který má infiltrovat základnu teroristické skupiny, jež hodlá odpálit jaderné zbraně. Tedy na první pohled, ve skutečnosti jsou události hry podstatně zašmodrchanější a o bohaté myšlenkové pozadí není nouze (Tento první díl si především kladl za otázku, nakolik jsou naše životy předurčeny našemi geny, a nakolik máme svůj osud ve vlastních rukou).

Člověk, který se nelehké adaptace chopil je bývalý ředitel (a zakladatel) Marvel Studios Avi Arad. Ten jako producent stojí např. za oběma filmovými Spider-Many, Iron Manem nebo X-Meny. Teď společně s hlavním vývojářem hry Hideo Kojimou vystoupil na výroční oslavě v Tokiu, kde se Arad nechal slyšet, že se pouští do příprav videoherního megahitu. Producent Arad ještě dodává, že videohry jsou comicsy současnosti a bude se urputně snažit, abychom tuto známou hru viděli na stříbrném plátně. Jestli vede Arad pouze silná slova nebo „odpadne“ stejně, jako jeho předchůdci, se můžeme zatím pouze domnívat.

Každopádně jde prozatím o běh na dlouhou trať a sehnat všechny potřebné prostředky potrvá nějaký čas. Chtěli byste Snakea vidět v kině? Nebo raději dáváte přednost jeho západnímu kolegovi Samu Fischerovi, který se už také hlásí do zbraně ve svém chystaném celovečeráku?

Zdroj: Kotaku

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest