Sputnik: Spielbergovská sci-fi z NDR

Sputnik: Spielbergovská sci-fi z NDR | Fandíme filmu
Parta dětí z Východního Berlína obšlehne teleport ze Star Treku, aby získala zpátky svého strýčka. Koukněte na trailery.

Žádné oslavné recenze filmových žurnalistů nebo nepřehlédnutelná reklama napříč mediálním prostorem.  Mimo záři reflektorů si nenápadně razí svou cestu do tuzemských kinosálů dobrodružné sci-fi s názvem Sputnik. Nenápadný snímek z německé produkce, sazí v době bombastických a trikově dokonalých akčních spektálů, spíše na jednoduchost a návrat ke kořenům sci-fi žánru...

Konec 80. let byl v zemích východního bloku dobou vzrůstajícího napětí a formování občanského odporu. Teprve desetiletá Frederika žije v listopadu 1989 se svou rodinou a strýčkem v městečku u východního Berlína (NDR). Všechny těžce zasáhne zpráva o vyhoštění strýčka Mika, který je tak nucen neprodleně opustit svou rodinu. Malá Frederika je ale odhodlána postavit se nepřízni osudu a inspirována svým idolem Kapitánem Kirkem, se rozhodně společně se svými dvěma kamarády postavit teleportační zařízení, které by je mělo přenést do Západního Berlína. Experiment se ovšem vymkne z rukou a místo, aby transportační přístroj přemístil trojici dětí ke strýčku Mikeovi, tak naopak začnou mizet všichni ostatní, až ve městě  zůstanou pouze Frederika a její dva kamarádi. Později se z televize dozví, že ostatní byli přeneseni na druhou stranu Berlína. Děti tak budou muset udělat všechno proto, aby své blízké, kteří se vydají na cestu zpět domů, ochránily před tajnou policií vedenou krutým policistou Mauderem.

Trailer, na který se můžete podívat dole, slibuje sympatické obsazení v dětských rolích. Nečekejte žádné seriózní sci-fi, ale spíše oddychovou rodinou zábavu ve stylu E.T. Mimozemšťana, která slibuje „alternativní“ pohled na pád Berlínské zdi. Premiéra v českých kinech je naplánována už na příští týden.

Sputnik: Trailery

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest