The Signal: Sci-fi s mimozemšťany říznutá Matrixem

The Signal: Sci-fi s mimozemšťany říznutá Matrixem | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Tříčlenná partička mladých studentů při cestě Nevadskou pouští narazí na něco záhadného. AKTUALIZOVÁNO o první trailer. 

AKTUALIZACE: Odpočet opravdu přinesl první trailer. Najdete jej za virálním videem.

Nic a Jonah jsou dva počítačoví studenti univerzity v Massachusetts. Jednoho dne se jim hacker, jenž si říká Nomad, nabourá přímo do jejich sítě a zničí několik serverů. To si oba kamarádi za žádnou cenu nenechají líbit a proto se rozhodnou narušitele vystopovat. Na cestě, která vede přes jihozápad USA, je doprovází ještě kamarádka Haley. Signál je přivede až do Nevadské pouště k odlehlému objektu. Když se ho trojice pokusí blíže prozkoumat, z nevysvětlitelných důvodů se kolem nich najednou začnou dít podivné věci. Všichni tři ztratí vědomí a později se probudí jenom Nic. Zjišťuje, že se všichni tři nachází kdesi v podzemním komplexu, a že spolu se svými přáteli přišel do kontaktu s mimozemskou aktivitou. Kvůli této výjimečné události jsou všichni tři kamarádi drženi proti své vůli a podrobeni testování.

Nezávislá nízkorozpočtová sci-fi si odbyla první projekci na letošním festivalu v Sundance a 13.6. vstoupí do amerických kinosálů. Režisérem je William Eubank, který na sebe před třemi lety upozornil zajímavým debutem Love (u nás titul vyšel pod názvem Ztracen ve vesmíru). Společně se svým bratrem Carlylem Eubankem a Davidem FrigerioemSignálu napsali scénář. V jedné z hlavních rolí se objevil Laurence Fishburne, jenž hraje muže zkoumající trojici studentů. Ty si zahráli Brenton Thwaites, Beau Knapp a Olivia Cooke. Co dělá film hodně stylovou a prý i originální podívanou, je podařená vizuální stránka, práce s kamerou, napětí a plno zvratů. Těch je ale ve výsledku údajně tolik, že snímek postupně přestává držet pohromadě a konec nenabízí žádné velké rozuzlení a spíš si říká o pokračování. Dále recenze často uvádí, že se z filmu dá vypozorovat inspirace Záhadou Blair Witch, Kronikou, Čtvrtým druhem, Districtem 9 a dokonce i Matrixem.

Dneškem se na internetu objevil první virální kraťas, který nabízí zlomky filmových záběrů. K dispozici je i webová stránka s časovým odpočtem, který by možná mohl předznamenávat první upoutávku. Uvidíme, co z toho nakonec bude. Galerie nabízí první obrázky.

The Signal: Virální video

První trailer


Zdroje: THR, Variety, The Film Stage, Indiewire, FirtShowing

Galerie: 5

The Signal: Sci-fi s mimozemšťany říznutá Matrixem | Fandíme filmu The Signal: Sci-fi s mimozemšťany říznutá Matrixem | Fandíme filmu The Signal: Sci-fi s mimozemšťany říznutá Matrixem | Fandíme filmu The Signal: Sci-fi s mimozemšťany říznutá Matrixem | Fandíme filmu The Signal: Sci-fi s mimozemšťany říznutá Matrixem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest