Box Office: Sousedské vztahy neustál Spider-Man

Box Office: Sousedské vztahy neustál Spider-Man | Fandíme filmu
Pavoučí muž překvapivě vyklidil první místo kasovního žebříčku.

Je to tak, první místo tohoto víkendu obsadila komedie Sousedi. Mix výdělečných komediálních jmen, zábavného a jednoduchého konceptu a kritiky pozitivně oceněného provedení přinesl studiu Universal 51 milionů dolarů. Sethovi Rogenovi a Zacovi Effronovi by stačily pouhé tři miliony, aby překonali Teda, kterého také mimochodem drží Universal, tak či tak jde ale o výbornou trefu do černého a druhý nejúspěšnější originální film s mládeži nepřístupným ratingem. Na film přišlo o trochu více žen než mužů a nehrál se dobře jen v Americe, ale i ve světě, odkud má po třech dnech nasazení 34,5 milionů. Zdá se, že diváci pomalu začínají vyrůstat z komedií Adama Sandlera a Pařeb. Profitují z toho především producenti, kteří dokázali udržet rozpočet pod 20 milionů.

Slušnou podpásovku tak dostal Amazing Spider-Man 2. Už minulý víkend jsem hovořil o tom, jak těžké to má film se starším publikem a Spidey bohužel dostal nášup ještě před Godzillou. Propad o 59 procent je vůči ostatním komiksovkám celkem bolestivé číslo, ale vyrovná se například propadu Iron Mana 2. S 37 miliony dolarů z Ameriky a aktuálními 550 miliony celosvětově to samozřejmě žádná tragédie není, jenomže Sony chce na téhle značce budovat vlastní postranní vesmírek a pokud s takovými čísly udýchaně držíte krok s Kapitánem Amerikou nebo Thorem, kteří jsou vlastně jen takovým bonusem k Avengers, nemůžete se divit, že hodně diváků v posledních dnech volá po navrácení značky Marvelu.

Jedna za všechny s Cameron Diaz je aktuálně v Americe na 62 milionech (127 milionů celosvětově), Transcendence na 22 a tenhle víkend už nedosáhla ani na tržby za půl milionu (celosvětově slabých 65 milionů). Captain America 2 jde celosvětově jistě k 700 milionům a stejně tak se ve světě obstojně daří i Riu 2 se 419 miliony dolarů, ačkoli čísla jedničky to tedy nejsou.

Z dalších novinek se vyšplhala pouze na sedmičku rodinná komedie Mom's Night Out. S hroznými recenzemi a hvězdou seriálu Průměrňákovi se průměrnější čísla čekat nedala. Tržba 4,2 milionů dolarů odpovídá nezájmu diváků, na druhou stranu nedělá producentům velké vrásky na čele, protože film stál jen 5 mega.

Hned za touhle komedií skončil animák Legends of Oz s 3,7 miliony dolarů, což je sedmý nejhorší otvírák v širokém nasazení 2 500 kin. Kvalitu filmu dorazily recenze, na Rotten Tomatoes film dokonce držel nějakou chvíli nula procent, teď je na čtrnácti. Nejhorší však je, že tvůrci film naťukali do počítačů za klasickou cenu vysokorozpočtových animáků, a to za 70 milionů. Relativně nový distributor Clarius se tedy má ještě co učit.

V šesti kinech pak měli diváci možnost ochutnat v předpremiéře kuchařskou komedii Chef s Jonem Favreauem nebo Robertem Downeym Jr. Pěkných 200 000 ukazuje distributorovi, že se nemusí bát servírovat tuhle jednohubku širšímu diváctvu.

Příští týden svedou Sousedi a Spider-Man velkolepou bitvu s Godzillou (film zatím balancuje na lehce nadprůměrných recenzích). Malé filmy zase budou čelit Disneyho hranému sportovnímu dramatu podle skutečných událostí, nazvanému Million Dollar Arm.

Zdroj: Forbes

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest