Spider-Man: Které záporáky chce režisér Marc Webb

Spider-Man: Které záporáky chce režisér Marc Webb | Fandíme filmu
Čeká nás Amazing Spider-Man 3 a Sinister Six, pavoučí budoucnost je tedy padouchů plná. Které by rád na plátno přivedl producent a režisér Marc Webb?

Text obsahuje spoilery k filmu Amazing Spider-Man 2.

Na stoprocentní odpovědi je asi brzy a navíc se režisér Marc Webb nemůže řídit jen vlastními touhami. Konečné slovo má nejspíš při výběru padouchů studio Sony. Z rozhovoru pro ComicBook.com je nicméně patrné, kam režiséra srdce táhne a za kterého záporáka se nejspíš bude bít. Webb zmínil zlých hochů několik, konkrétně Vultureho (Supa), Doctora Octopuse, Shockera, Mysteria a Kravena.

Supova křídla a Octopusova chapadla jsem viděli už v Amazing Spider-Manovi 2. Octopuse zřejmě budete dobře znát z Raimiho Spider-Mana 2 a doktor Otto Octavius (jeho alter-ego) se objevil také ve virálním deníku The Daily Bugle, jehož vydávání předcházelo premiéře filmu. Podle deníku je Octavius světoznámý jaderný fyzik, který možná spolupracuje s Oscorpem. Vulture se v komiksech vznáší nad městem na létajícím postroji, který mu také dodává nadlidskou sílu. Zajímavá je jeho podoba v jednom z animovaných seriálů, ve kterém svou sílu získává vysáváním mládí nevinných obětí. Jednou z obětí se stane i Spider-Man. V komiksech je Vultureovým klasickým alter egem stařec Adrian Toomes, nicméně v Amazing Spider-Manovi 2 se mu nápadně podobal Donald Menken. Je to jen náhoda? Dost možná ano, protože Toomese taktéž zmiňuje virální kampaň.

A to samé platí pro Shockera, což je jeden z důvodů, proč se domnívám, že se ve filmech neobjeví nebo bude hrát minimální roli. Shocker je ve virální kampani (i v komiksech) bankovní zloděj, který bojuje proti Spider-Manovi pomocí náramků, jež vystřelují vibrační vlny. Už na stránkách online deníku Daily Bugle jej Spider-Man porazil, a tak si jej na plátně dovedu přestavit maximálně ve vedlejší roli na úrovni Rhina v Amazing Spider-Manovi 2. Podstatně větší šanci má podle mě na plátně Mysterio, po kterém už fanoušci volají hodně dlouho. Muž pod kupolovitou maskou nemá žádné nadpřirozené schopnosti, nicméně se jedná o velice schopného iluzionistu a bývalého hollywoodského kaskadéra, který pracuje s projekcemi, omamnými plyny, hypnózou a dalšími triky. V hlavě Petera Parkera, který čerstvě ztratil Gwen Stacey, by jistě dovedl nadělat slušnou paseku.

Hned několikrát ale Webb zopakoval jméno Kravena! Sergei Kravinoff je tragická postava jak z Dostojevského románu, potomek ruských emigrantů a především lovec. V životě chytil snad všechny velké šelmy. Bez použití palných zbraní, často holýma rukama, jen za pomoci nápoje, který zvyšuje jeho sílu. Aby dokázal, že je největším lovcem všech dob, chce polapit to nejnebezpečnější zvíře - Spider-Mana.

Je zajímavé vědět, na koho si Webb tajně myslí, avšak koho nakonec ve filmu uvidíme, samozřejmě zatím nevíme. Stejně tak stále nevíme, zda příštím filmem bude Amazing Spider-Man 3 nebo Sinister Six. Nicméně není bez zajímavosti, že Kraven je zakládajícím členem "Šestky" a stejně jako Mysterio, Octopus a Vulture, se objevil mezi záporáky, které odhalily závěrečné titulky Amazing Spider-Mana 2.

Jak se Kraven zamlouvá vám? Přáli byste si ho vidět jako jednoho z padouchů některého z příštích filmů? Nebo jsou vám další padouši z Webbova výběru milejší?

Zdroj: ComicBook.com  Obrázky: Wallsfeed, Lacasadeel, Comicvine, Ela mobil, Super Hero Movie News

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest