Box Office: Spider-Man polapil necelou stovku

Box Office: Spider-Man polapil necelou stovku | Fandíme filmu
Dnes to bude výhradně o úžasném pavoučím muži.

Ano, první místo patří Amazing Spider-Manovi 2 a jeho polo-úžasným 92 milionům dolarů. Proč "polo-úžasným"? Studio Sony určitě po masivní kampani předpokládalo více než stovku, navíc v porovnání s předchozími díly (první Raimiho Spider-Man s otvírákem 114 milionů, třetí dokonce 150 mega) a nedávnými komiksárnami (Captain Amerika 2 s 95 miliony) se Amazing Spider-Man trochu drží zpátky.  I Raimiho dvojka nezačala nijak slavně (88 milionů), jenomže nakonec ukázala silné nohy a z Ameriky nakonec šla přes 300 milionů, což dvojka Amazing Spider-Mana asi nezvládne.

Především má hodně slabý buzz (v posledních dnech bylo plno hlavně Justice League a castingu Star Wars, takže Spidey zapadl) a průměrné recenze (Rotten Tomatoes, kde film drží 54 %, dokonce opravovali resumé, když dorazila várka mimoevropských recenzí). Zadruhé film příliš nepřesvědčil starší publikum (téměř 70 procent diváků okolo 12 let a 33 procent rodin), které bude v následujících týdnech rozhodně vybírat spíše z Godzilly nebo X-Menů (také kvůli těmto filmům ztratí Spider-Man výnosná 3D a IMAX kina). Na druhou stranu je tohle pořád slušný úspěch a silný start, který dokázal do kin nalákat i někoho jiného, než klasické fanoušky. Celosvětově je snímek aktuálně na 369 milionech a v Americe bude mít přinejmenším do Godzilly volné pole působnosti. Ale jak již bylo řečeno, a jak se povolanější ekonomové shodují, za současných podmínek se dá ze Států očekávat snad ještě menší výdělek než měla jednička, tedy něco těsně pod 262 milionů. Pro zajímavost, v Čechách se film aktuálně pohybuje okolo 4 milionů korun.

Na dvojce Jedna za všechny s 14 miliony a 93 miliony celosvětově. Za ní Heaven Is For Real s 8,7 miliony. Film už opouštějí diváci, ale stejně už dokázal z Ameriky vymlátit 65 milionů. Captain America 2 se udržel na čtyřce s 8 miliony. Marvel má z tohoto kousku celkem už pěkných 674 milionů. Ke 400 milionům jde ve světě Rio 2 a k 54 milionům Transcendence, která by potřebovala ještě jednou tolik, abychom mohli mluvit alespoň o "neúspěchu" (a ne rovnou o propadáku). Grandhotel Budapešť utrží Wesu Andersonovi v příštích dnech 50 milionů a už teď je jasné, že půjde v Americe o jeho nejúspěšnější film. Ve světě už je dávno (140 milionů). Divergence, která odstartovala v Česku teprve minulý týden, už na naše domácí výdělky moc nespoléhá, protože je aktuálně na 250 milionech.

Z malých filmů se protlačila hlavně Belle, adaptace Jane Austinové o arostokratické černošce. Kritické vychvalované dobové drama s Tomem "Dracem" Feltonem skončilo ve čtyřech kinech na 104 000 dolarů. Ostatní filmy startovaly hlavně na internetových streamech a odtud tržby nějaký týden ještě nebudou.

Příští týden startuje nadprůměrně vychvalovaná komedie Sousedi, Chef s hvězdami Marvelu nebo animák o Dorotce a dalších jejích dobrodružstvích v zemi Oz.

Zdroj: Forbes

 

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest