Fantastická čtyřka: Sourozenci Stormovi našli otce

Fantastická čtyřka: Sourozenci Stormovi našli otce | Fandíme filmu
Některým fanouškům Fantastické čtyřky pije krev, že mají sourozenci Stormovi rozdílnou barvu pleti. Teď byl obsazen jejich otec, který zároveň odhaluje podrobnosti o ději.

Už od prvních neoficiálních zvěstech o obsazení Fantastické čtyřky se část fanoušků bouřila proti obsazení černého Johnnyho Storma, respektivě proti skutečnosti, že Johnnyho Storma hraje černoch a jeho sestru Sue Storm běloška. Teď dost možná další olej do ohně přilije oznámení, že si otce obou sourozenců zahraje herec černé pleti Reg E. Cathey (kuchař Freddy z House of Cards). Uvidíme, jak nakonec film odlišnou barvu pleti obou sourozenců vysvětlí, jako nejpravděpodobnější řešení se momentálně jeví asi adopce. Nechme ale kontroverze plavat. Obsazení Doktora Storma je zajímavé především proto, že zdánlivě odhaluje mnohé o ději.

Reg E. Cathey v House of Cards

Castingová zpráva totiž prozradila, že dr. Storm je vědec, což nadále potvrzuje, že nový film se do velké míry Inspiruje Ultimate Fantastic Four (V klasické Fantastické čtyřce je Storm lékař). V té jsou ústřední hrdinové mladí lidé, kteří jsou členové vědeckého think tanku a pod vedením doktora Storma zkoumají možnosti teleportace. Už dříve scenárista Simon Kinberg prozradil, že zrod čtyřky bude mít co dělat s „vědeckým cestováním“ a v Ultimate verzi získají hrdinové schopnosti tak, že jsou teleportováni do paralelní dimenze, kde zmutují a zase se vrátí zpět.

Victor von Doom (v Ultimate vesmíru známý jak van Damm) je jedním z členů think tanku a pátá oběť incidentu s teleportem. Jeho mutace je zdaleka nejhorší a viní za ni Reeda Richards. Ten v této verzi není ideálním velitelem party jako v klasické verzi. Superinteligence mu zůstala, ale o některé vlastnosti se dělí s postavou doktora Storma a vůdčí osobností čtveřice je asertivní Sue Storm. Její bratr se k událostem připletl víceméně náhodou, díky svým příbuzenským vazbám. A Ben Grimm není v téhle verzi žádný velký chytrák, je to zkrátka dobrý přítel Richardse, který jej ve škole ochraňoval před šikanou a tráví s ním čas i nadále.

Nedávno jsme se také dozvěděli, že se ve filmu objeví doktor Harvey Elder (v Ultimate vesmíru Arthur Molekevic), který taktéž pracuje v Stormově laboratoři. Kvůli jeho kožní chorobě se mu posměšně říká „Krtek“ (Mole Man). Z laboratoře byl vyhozen, když se zjistilo, že je schizofrenik a slyší hlasy. A na závěr připomínáme, že podle spekulací by se ve filmu mohl objevit i Annihilus, který je v Ultimate vesmíru známý jako Nihil a jedná se o dlouhověkou bytost, která obývá umírající paralelní vesmír, do kterého jsou hrdinové teleportováni. V nestřežený okamžik se chopí své příležitosti a následuje čtyřku (a van Damma) zpět do našeho světa.

Uvidíme, kolik si toho nový film nakonec vezme z Ultimate Fantastic Four ve skutečnosti, ale jak sami vidíte, řada indicií naznačuje, že by se mohli filmaři komiksů držet poměrně věrně.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest